A încept construcția Palas Campus Iași, un nou proiect de regenerare urbană

Iulius a demarat lucrările de construcție a Palas Campus Iași, o investiție care depășește 120 de milioane de euro. Va fi una dintre cele mai mari clădiri de birouri din România ca suprafață, ajungând la peste 60.000 mp închiriabili.

Investiția va fi finalizată în 2022, generând peste 1.700 de locuri de muncă în perioada construcției și peste 5.000, după inaugurare. 

O „favelă” se transformă în business campus

Palas Campus se construiește într-o zonă centrală a Iașului, din imediata proximitate a ansamblului Palas, nevalorificată. Cu o suprafață construită de peste 86.000 mp, imobilul va fi desfășurat pe orizontală și va avea șase corpuri, conectate atât la parter, cât și la primele trei etaje.

Corpurile sunt proiectate cu înălțimi diferite, care pot ajunge până la maximum șase etaje, în concordanță cu silueta urbană și respectarea unghiurilor de vizibilitate. Două niveluri subterane vor fi alocate unei parcări cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri.

Palas Campus este un proiect mixt

Campus este conceput ca un proiect mixt integrat. Pe lângă componenta office clasa A, va include spații de tip coworking în aer liber în premieră pentru regiune, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele și terase, un hub medical, dar și o zonă de servicii.

Clădirea va dispune de șase vestiare dotate cu dușuri, pentru cei care se deplasează cu mijloace alternative de transport. Conectivitatea campusului în interior va fi asigurată de 22 de lifturi și noduri de legătură pietonală, gândite ca zone de relaxare.

Iulius va construi si o arteră nouă

Palas Campus implică și investiții majore în infrastructura rutieră din zonă. Valoarea investițiilor în lucrările de modernizare a traficului se ridică la peste 1,62 milioane de euro.

Mai exact, va fi realizată o nouă arteră de circulație, care va conecta două mari bulevarde centrale (Bulevardul Anastasie Panu și Bulevardul Regele Ferdinand I al României), iar alte cinci străzi adiacente vor fi lărgite şi modernizate (Sf. Andrei, Trei Ierarhi, Iancu Bacalu, Buznea, Tănăsescu).

În total, aproape 10.000 mp de lucrări de asfaltare și 5.500 mp de trotuare.

Vva fi amenajată o parcare subterană cu două niveluri, o investiție de 33,3 milioane de euro, care va completa capacitatea celei din ansamblul Palas cu încă 625 de spații și va face ca, în centrul orașului, comunitatea să beneficieze de 3.200 locuri de garare.

Compania va amenaja și piste de ciclism cu o lungime de aproape 650 metri, dar și circa 500 de spații pentru biciclete.

Hub social – parc, piațete și zone de relaxare

Palas Campus va include și o componentă „green” de peste 4.500 mp, o investiție de peste 1,4 milioane de euro în noi spații verzi, care vor include alei pietonale, arbori şi plante variate, dar și spații de recreere.

De amenajarea lor se va ocupa aceeaşi echipă internațională de peisagiști care a proiectat parcurile din Palas Iași și Iulius Town Timișoara.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...