A fost recepționat primul imobil consolidat de Primăria București

Un imobil situat str. Blănari nr 10 este prima clădire finalizată în cadrul programului de consolidări început în urmă cu doi ani de Primăria București.

Pentru lucrările de consolidare la imobilul de pe strada Blănari nr. 10, (alcătuit din subsol, parter, 2 etaje şi pod), s-au folosit peste 40.000 kg de fier, peste 1.000 mp de cofrag şi peste 200 metri cubi de beton.

Conform autorizaţiei de construire şi a proiectului tehnic, Compania Municipală Consolidări S.A. a efectuat lucrări de punere în siguranţă a elementelor arhitecturale şi structurale, apoi a demarat lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă, de refacere a clădirii şi aducere la starea iniţială.

Pe durata executării lucrărilor, toate persoanele care locuiau la aceste adrese au fost relocate în cele două blocuri de necesitate situaţie în Piaţa Naţiunilor Unite.

În ceea ce priveşte costurile pentru consolidarea imobilului, acestea au fost asigurate de la bugetul local, încadrându-se în programul de finanţare implementat de Primăria Capitalei pentru a veni în sprijinul celor care nu au resursele financiare necesare pentru a-şi consolida locuinţele.

Astfel, familiile în care venitul net pe membru de familie este mai mic decât 3.000 lei – salariul mediu net pe economie – nu plătesc nimic pentru consolidarea locuinţei. Suma este suportată în totalitate de la bugetul local, iar familiile în care venitul net total este mai mic decât de 3 ori salariul mediu net pe economie plătesc doar 50% din valoarea lucrărilor de consolidare, timp de 25 de ani, în rate egale, fără dobândă.

Gabriela Firea„Compania Municipală Consolidări SA a demonstrat că, dacă te implici aşa cum trebuie, reuşeşti cu brio ! Ne aflăm în prima clădire consolidată complet în cadrul programului derulat de Primăria Capitalei, un succes dacă avem în vedere că termenul de finalizare prevăzut în contract era de 36 de luni, iar Compania a terminat în doar 9 luni ! În cel mai scurt timp, proprietarii se vor putea întoarce acasă, într-o locuinţă sigură, consolidata şi reabilitata, iar acest caz nu va rămâne unul singular. În curând, locatarii se vor putea muta în alte patru clădiri, la care Compania a terminat lucrările de consolidare şi se lucrează la finisaje. Dacă în ultimii 30 de ani în Bucureşti au fost consolidate doar 20 de clădiri, în ultimii 2 ani Primăria Capitalei lucrează în 200 de imobile aflate în prima clasă de risc seismic”.

- Publicitate -

Sciccheria, Steam, Velocita și French Revolution sunt chiriași în clădirea Arghezi 4

Restaurantul cu specific italian Sciccheria, lanțul de cafenele Steam, gelateria artizanală Velocita și cofetăria French Revolution, toate business-uri locale,...

Platforma de licitații Direktcar.ro permite vizionarea mașinilor online, în timp real

Prin Direktcar.ro mașinile sunt vândute direct de proprietari, iar cumpărătorii le pot viziona de la distanță. Licitațiile durează cel...