A fost pornită centrala provizorie de producere a energiei termice de la CET Titan

Tot sistemul de producere a energiei termice din București are o capacitate de 1000 de GCal/ h. Noua locație asigură 60 GCal/ h

Au fost puse în funcţiune cele cinci capacităţi modulare de producere a energiei termice, în locaţia fostului CET Titan, conform unui comunicat al Primăriei București.

Acestea asigură energia termică pentru aproximativ 200 de blocuri amplasate în perimetrul străzilor Lucreţiu Pătrăşcanu, Morarilor, Constantin Brâncuşi, Şoseaua Vergului, Bulevardului Basarabia şi Şoselei Pantelimon.

Capacităţile modulare au o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/ h şi 60 Gcal/ h, în funcţie de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă şi 10 Gcal/ h şi 15 Gcal/ h în sezonul de vară.

Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în reţelele termice primare CMTEB este de 50 tone/ h.

Bucureşti avea o reţea de centrale termice echilibrată, cu două centrale mari în Vest, alte două mari în Sud şi încă două mari în zona de Nord-Est, dar CET Pipera şi CET Titan, au fost desfiinţate în 2007, respectiv 2014.

CITEȘTE ȘI: Efectele falimentului RADET. Ce trebuie să facă Primăria, ANRE și Guvernul

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...