All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 14 aprilie | 2021
-PUBLICITATE-

A fost lansată o platformă care descrie România în 100 de statistici

Pe platforma www.100deromâni.ro au fost făcute publice peste 100 de statistici din toate domeniile de interes ale țării, pe care instituțiile media, autoritățile sau publicul larg nu au ocazia să le găsească centralizat din alte surse.

Cea mai accesată infografie, de la lansarea platformei, la finalul lui noiembrie 2018 și până în prezent, este cea care ne spune că, dacă România ar fi o comunitate de 100 de oameni, 5 nu ar putea accesa serviciile unui medic specialist, deși ar avea nevoie.

Aceasta este urmată de cea care ne spune că, dacă am fi doar 100 de români, doar 39 dintre noi ne-am exercita dreptul la vot, dar și cea care reflectă că, în România celor 100 de angajați, 36 ar merge la muncă cu mijloacele de transport în comun, 34 cu mașina personală, iar 30 ar opta pentru bicicletă.

În continuare, românii au fost interesați de câți dintre aceia din comunitatea de 100 de oameni, ar lucra în străinătate. Răspunsul – 20 de români, dintre catre 7 în Italia, se află în infografia din secțiunea Geografic de pe platforma www.100deromani.ro.

O altă statistică din topul infografiilor vizualizate de români, a fost cea care ne anunță că, dacă am fi o comunitate formată din 100 de români, fiecare persoană ar genera 261 de kilograme de deșeuri pe an.

Toate infografiile sunt centralizate pe baza celor 15 Obiective de Dezvoltare Durabilă stabilite de Organizația Națiunilor Unite, prin Agenda 2030: Geografic, Familie, Religie & Etnie, Probleme cu Legea, Sărăcie, Venituri, Credite & Economii, Locuință, Transport, Angajați, Tehnologie, Educație, Sănătate, Mediu, Cultură, Copii.

Proiectul a fost inițiat de Lidl și Ambasada Sustenabilității.

- PUBLICITATE -