A fost lansat primul serviciu integrat de ride sharing 100% electric

Trotinetele și mașinile electrice vor fi disponibile pentru prima dată într-o singură aplicație, începând cu luna noiembrie. FLOW, start-up-ul românesc care oferă spre închiriere trotinete electrice anunță parteneriatul cu BCR eGO, serviciul de închiriere de mașini electrice care a luat naștere în 2017. 

În acest moment există 60 de mașini BMW i3 disponibile în aplicația BCR eGO, 13 dintre ele fiind puse la dispoziție de Compania Municipală Managementul Transportului.

Compania Municipală Managementul Transportului pune la dispoziția bucureștenilor, printr-un program pilot, o alternativă viabilă la mijloacele de transport convenționale. Pornind de la studiile care arată că o mașină în sistem de car sharing reduce cu cel puțin 20 numărul mașinilor proprietate personală, dorim să încurajăm locuitorii orașului să renunțe la mașina personală, de cele mai multe ori poluantă, și să folosescă cu încredere mașinile electrice pentru deplasările care nu se pot face cu celelalte mijloace de transport puse la dispoziție de administrația locală” a declarat Virgil Ștefan, directorul Companiei Municipale Managementul Transportului.

Aplicația BCR eGO poate fi utilizată deja în trei orașe din țară, București, Constanța și Timișoara, urmând ca pentru anul 2020 să deschidă colaborări și cu alte administrații locale.

Pentru facilitarea accesului la flota de BMW i3, cheia mașinii este înlocuită de cardul bancar contactless al utilizatorului, indiferent de banca emitentă. Aplicația îți prezintă localizarea mașinii pe hartă și oferă posibilitatea rezervării autoturismului.

Pentru clienții BCR care au înscris în aplicație un card George, costul este de 35 de lei pentru primele 30 de minute de plimbare electrică și 20 de lei pentru orice interval de jumătate de oră ulterior. Alte carduri beneficiază de tariful de 55 de lei pentru primele 30 de minute și 1,3 lei pentru fiecare minut suplimentar.

Trotinetele FLOW se vor regăsi în aplicația BCR eGO începând cu luna noiembrie, dorindu-se astfel crearea primului serviciu care oferă utilizatorilor o experiență 100% electrică. 

Tariful FLOW va rămâne același în aplicația BCR eGO, de 2 lei pornirea și 0,5 lei pe minut. Utilizatorii pot opta și aici pentru 4 alternative de pachete, fiecare dintre ele venind cu BONUS la achiziționare de până la 50 de lei.

București, al 11-lea cel mai aglomerat oraș din lume

Conform unui studiu realizat de Tomtom, Bucureștiul se află pe locul 11 în topul celor mai aglomerate orașe în 2018, cu un indice de congestie (timp petrecut în plus în trafic) de 48%.

În Europa, capitala României ocupă a treia poziție, după Moscova și Istanbul, un bucureștean pierzând aproximativ 103 ore pe an stând în trafic în drumul spre muncă și înapoi.

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...