Trenduri și oportunități în sectorul IT din România în următorii doi ani

Participanții la un studiu Focal Hive previzionează că tehnologiile cu cel mai mare grad de adopție în următorii 2 ani în România sunt Inteligența Artificială și Machine Learning (74%).

La polul opus se află Biometrics, indicată de doar 7% dintre participanți.

Cloud computing continuă să fie în topul preferințelor în ceea ce privește mediile de stocare și dezvoltare a soluțiilor noi (79%).

Specializările cele mai căutate de către companiile românești vor rămâne cele care implică dezvoltarea generală de software (22%), urmate de Business Intelligence & Analytics (13%).

Inovația stă în topul preocupării managerilor, 64% dintre companiile incluse în studiu confirmând că inovația este un factor decisiv pentru succes.

La polul opus, studiul relevă o preocupare foarte mică pentru creșterea diversității și diminuarea inegalităților sociale din companii.

Ce impact a avut pandemia asupra companiilor IT

În 2020, 60% dintre companiile românești din IT au avut o cifră de afaceri cu aproximativ 50% mai mare față de anul anterior, arată un studiu Focal Hive.

Pe de altă parte, 26% dintre antreprenorii din IT respondenți la studiu au înregistrat o cifră de afaceri mai mică, diferența fiind dată de tipul de activitate al companiei. 

36% dintre companiile din IT și-au continuat planurile de recrutare de dinainte de începerea pandemiei, în condițiile în care 28% au pus stop recrutărilor.

Lucrul remote a avut prioritate, însă comunicarea în cadrul echipelor s-a dovedit a fi mai dificilă decât de obicei.

- Publicitate -

Vinerea Mare, ziua cu cele mai multe comenzi înregistrate pe Glovo

Anul trecut, în Vinerea Mare s-a înregistrat cel mai ridicat volum de comenzi prin platforma Glovo din cele trei...

Cum arată centrul de fulfillment operat de Helpship în CTPark Oradea

Helpship operează un centru logistic de 20.000 mp și spații de birouri de 1.200 mp, situate în CTPark Oradea,...