Producția de credite de consum a ING Bank a crescut în primul trimestru cu 50% față de ultimele luni ale lui 2020.
Împrumuturile digitale s-au intensificat, ajungând la 35% din totalul creditelor de nevoi personale acordate.
Se observă un interes puternic pentru produsul cu dobândă fixă 7FIX, care contribuie cu 60% din totalul creditelor ipotecare acordate.
Au crescut investițiile în fonduri mutuale
ING a raportat o creștere de 60% a portofoliului de fonduri mutuale în ultimele 12 luni.
Din totalul numărului de clienți care au accesat fonduri mutuale, aproape jumătate și-au activat un plan de investiții periodice.
Plățile mobile au ajuns la 15% din total
Utilizarea cardurilor a crescut în detrimentul retragerilor de numerar. Peste jumătate din cheltuielile clienților ING sunt efectuate cu carduri și dispozitive mobile la POS.
Plățile mobile (ING Pay, Apple Pay și Google Pay) reprezintă deja 15% din volumul total, în timp ce tranzacțiile de cumpărare în comerțul online au crescut cu 27%.
ING a lansat recent posibilitatea de a copia detaliile cardurilor direct din aplicația mobilă, pentru plăți online mai rapide, o funcționalitate foarte așteptată în rândul clienților.
Creștere spectaculoasă pe partea de clienți business
Numărul de clienți Business Banking care utilizează ING Business a crescut cu peste 400% față de aceeași perioadă din 2020.
Acest lucru a condus implicit la o creștere a autentificărilor cu peste 220%, din care 38% prin mobil, și o creștere de 230% a numărului de tranzacții.
Divizia Business Banking a anunțat, de asemenea, că ING se alătură programului IMM Invest și în al doilea an de derulare, cu fonduri de 1,1 miliarde lei alocate pentru 2021.
În martie 2021, divizia de Wholesale Banking a facilitat emisiunea unei obligațiuni cu dobândă variabilă în lei în format de plasament privat pentru Banca Internațională de Investiții.
Aceasta tranzacție a marcat, în premieră pentru emitent, obținerea unei rate de finanțare negative în euro.