92% dintre membrii TechAngels vor continua investițiile în start-up-uri

92% dintre membrii TechAngels sunt hotărați să își continue investițiile în start-up-uri tech, la același nivel că și până acum, iar 27% dintre aceștia vor alege și o diversificare a participării la investiții, prin intermediul diferitelor platforme de investiții sau venture-capital.

Cel mai mare procent dintre TechAngels, 42,37% au investit în 2020 tichete de 10.000-30.000 de Euro, iar asociația alocă anual, în medie, 1.100 de ore de consultanță, coaching și mentorship.

Per ansamblu, se poate estima pentru 2020 un nivel de investiție asemănător cu cel din 2019, care s-a ridicat la 6 milioane de euro, deși numărul tichetelor între 10.000 și 30.000 a crescut în defavoarea celor mai mari, de 30.000-50.000 Euro, ceea ce indică un număr mai mare de startup-uri și diversificarea portofoliilor investite, deci și un control mai bun al riscului investițional.

De altfel, împărtășirea experienței de business acumulate de angels este la fel de importantă (38% dintre respondenți) cu cea a profitabilității investiției (39%), menționate în topul motivațiilor membrilor TechAngels de a participa la consolidarea comunității de antreprenori și investitori.

Contribuția business angels este de cele mai multe ori exprimată în accesul la network (58%), mentorship (54%), idei noi (46%).

Modul în care evoluează start-up-urile este evaluat de către investitorii TechAngels ca fiind unul în majoritate mulțumitor – respectiv 50% dintre investitori sunt mulțumiți de rezultatele a peste 50% din companiile în care au investit.

Aproximativ 50% dintre start-up-uri au o orientare excesivă asupra produsului

Conform sondajului TechAngels, aproximativ 50% dintre start-up-urile întâlnite au o orientare excesivă asupra produsului în defavoarea aspectelor de piață și de business, iar aproximativ 35% supraevaluează valoarea soluției pe care o propun.

50% dintre investitorii TechAngel atrag atenția asupra lipsei de focus, mai mult de o treime adăugând și lipsa de încredere în experiențele anterioare.

În acest moment, portofoliul TechAngels este format din 115 companii, în ultimii 3 ani grupul investind peste 11 milioane de Euro în start-up-uri de tehnologie care rezolvă probleme din diverse domenii- sănătate, educație, logistică, financiare, gaming, marketplace ș.a.

Investitorii TechAngels iau decizia de investiție în mod individual sau în grup în urma sesiunilor de pitch organizate săptămânal sau prin participarea la evenimentele industriei.

În acest an, în primele trei trimestre TechAngels a întâlnit peste 200 de start-up-uri.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.