87% dintre companii cred că IoT este esențial

Pandemia a forțat aproape toate afacerile să își schimbe modul de lucru și prioritățile în doar câteva săptămâni, iar 77% dintre acestea au crescut ritmul de implementare a proiectelor IoT în această perioadă, arată un studiu Vodafone.

Companiile care au adoptat IoT au convingerea că acesta a fost vital pentru ca ele să poată continua să opereze: 84% dintre companii au spus că tehnologia a fost esențială pentru menținerea continuității afacerii în timpul pandemiei.

Ca rezultat, majoritatea celor care au adoptat IoT (84%) consideră acum integrarea dispozitivelor IoT în activitatea angajaților ca fiind o prioritate și mai mare, iar 73% dintre companiile care iau în calcul IoT sunt de acord că pandemia le va accelera planurile de implementare a acestei tehnologii.

IoT, esențial pentru îmbunătățirea performanței afacerii

Rezultatele cercetării sunt clare: IoT continuă să genereze valoare și rentabilitate a investiției pentru cei care au adoptat această tehnologie și 87% sunt de acord că strategia lor de afaceri de bază s-a schimbat în bine ca urmare a adoptării IoT.

Aproape toți respondenții (95%) spun că investiția a fost rentabilă și 55% au văzut o scăderea a costurilor operaționale de 21% în medie.  

De la îmbunătățirea eficienței operaționale la crearea de noi produse și servicii conectate, beneficiile cheie ale implementării tehnologiei IoT includ creșterea productivității angajaților (49%) și îmbunătățirea experienței clientului (59%).

Datele sunt cheia

Datele IoT devin esențiale pentru a sprijini luarea deciziilor (59%) și majoritatea celor care au adoptat aceste tehnologii (84%) cred că pot face lucruri pe care nu le puteau face înainte, datorită IoT.

84% dintre companii spun că datele IoT le ajută, de asemenea, să își atingă obiectivele de sustenabilitate.

IoT permite noi moduri de lucru

Companiile văd IoT ca pe un element esențial pentru a fi pregătite pentru viitor. Atât de mult încât 73% spun că organizațiile care nu au reușit să adopte tehnologii IoT vor rămâne în urmă în decurs de cinci ani.

În timp ce securitatea cibernetică a fost una dintre principalele bariere în calea dorinței companiilor de a adopta IoT în anii precedenți, raportul IoT Spotlight 2020 arată că aceste îngrijorări se reduc semnificativ, și doar 18% dintre organizații mai consideră că aceasta reprezintă una dintre primele trei bariere în calea adoptării tehnologiei IoT.

Acest lucru, împreună cu îmbunătățirea competitivității și a diferențierii de brand (43%) remarcată de cei care au adoptat IoT de mai mult timp, demonstrează că organizațiile care îmbrățișează această tehnologie cred că oportunitățile oferite de IoT companiilor depășesc cu mult provocările implementării

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...