86% dintre români consideră că femeile și bărbații au drepturi egale

86% dintre cetățenii României consideră că femeile și bărbații au drepturi egale, conform unui barometru de opinie.

Aproape trei sferturi dintre respondenți (73%) consideră că genul nu contează în relațiile de muncă. Doar 7% dintre aceștia ar prefera colegi bărbați, în timp ce 10% ar prefera colegi femei.

89% dintre cetățeni consideră că principiul egalității de gen este important pentru economie, 90% că este important pentru democrație, în vreme ce 91% văd însemnătatea egalității de gen pentru ei personal.

69% dintre cetățeni sunt împo-triva stereotipului că un bărbat trebuie să pună cariera mai presus decât a soției și, în mod covârșitor, 92%, consideră că este firesc ca o femeie să aibă propria sursă de venit.

Pe de altă parte, respondenții adoptă poziții mai degrabă conservatoare atunci când vine vorba despre rolurile de gen. 79% sunt de acord cu ideea că „femeile sunt mai predispuse decât bărbații să ia decizii pe baza emoțiilor”, față de 16% împotrivă.

76% dintre respondenți sunt de acord cu ideea că „cel mai important rol pentru un bărbat este să câștige bani”, față de 22% împotrivă.

Mai mult, 83% dintre cei chestionați sunt de acord că cel mai important rol pentru o femeie este să aibă grijă de casă și familie, față de numai 15% împotrivă.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...