86% dintre europeni cred că este mai important ca niciodată să avem grijă de mediu

Potrivit unui studiu efectuat în 14 ţări europene de agenţia de cercetare LUCID, în asociere cu Every Can Counts, 86% dintre europeni sunt de părere că este mai important ca niciodată să avem grijă de mediul înconjurător şi să reciclăm

Mai mult, un procent covârşitor de 91% au spus că ar vrea să facă mai mult pentru mediu.

52% dintre respondenţi nu ar pune economia mai presus de mediu, în ciuda încetinirii economice cauzată de pandemia COVID-19.

Doi din trei europeni au spus că reciclarea este o obligaţie pentru toţi şi că este o nevoie urgentă pentru combaterea acestei probleme.

Mai mult de trei sferturi dintre respondenţi reciclează întotdeauna sau adesea toate tipurile de materiale, în vreme ce 76% dintre oameni reciclează adesea ori întotdeauna dozele din aluminiu, ambalajul de băuturi cel mai reciclat la nivel global.

Ce spun românii despre reciclare

La nivel local, 94% dintre respondenţii din România au spus să este mai important ca niciodată să avem grijă de planeta noastră, după COVID-19, în timp ce 97% declară că vor să facă mai mult când vine vorba de reciclare.

Mai mult, 56% au declarat că ar pune problema mediului mai presus de economie, ceea ce arată o clară schimbare de priorităţi.

DÎn 2017, rata de reciclare a dozelor din aluminiu a rămas la 74.5%, însă studiul a arătat că 90% dintre  respondenţi cred că ţara lor ar trebui să recicleze mai multe, dacă nu chiar toate dozele din aluminiu, iar un total de 4 din 10 ar vrea să fie reciclate 100%.

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...