86.000 mp de hale industriale construite în trimestrul al doilea

JLL a calculat că după ce au construit depozite în suprafaţă de 86.000 mp în trimestrul al doilea al acestui an, dezvoltatorii imobiliari din România pregătesc finalizarea unui stoc cu o suprafaţă similară în a doua parte a anului. Mai mult, au fost vândute cinci parcuri logistice în valoare de 164 mil. euro, volum aproape de trei ori peste cel consemnat în 2014.

Astfel, Globalworth a predat către Continental 45.400 mp şi către Elster alţi 7.000 mp în cadrul Timişoara Airport Park; tot în Timişoara, Helios Phoenix a livrat 20.000 mp firmei americane TT Electronics în cadrul parcului logistic Olympian, iar CTP a finalizat primul proiect pentru producătorul german Frankische (4.000 mp). La Cluj, Transilvania Logistic Park a fost extins cu 10.000 mp.

Astfel, stocul de spaţii logistice şi industriale al ţării a ajuns la 2 mil. mp, din care jumătate este grupat în jurul Bucureştiului

Pentru semestrul al doilea se anunţă extinderea parcurilor Ploieşti West Park, VGP Timişoara, WDP Ploieşti, construcţia noii fabrici de cablaje auto Yazaki din Brăila și demararea investițiilor Prysmian la Slatina. În Bucureşti se aşteaptă extinderea P3 Logistic Park (fostul Europolis Logistic Park), cu două hale de 75.000 mp, şi noul proiect Log.Iq Mogoşoaia al austriecilor de la Immofinanz, care va aduce două depozite de 40.000 mp.

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...