Aproximativ 85% dintre tinerii din generația Z își doresc să devină antreprenori, potrivit unui studiu realizat într-un proiect implementat de ASE.
Principalele motive pentru această opțiune au fost programul flexibil, oportunitatea de a fi propriul șef și de a-și transpune ideile în realitate.
Printre cele mai importante aspirații au fost nominalizate independența financiară, în cazul a 71% dintre participanți, sănătatea, pentru 63,2% și reușita în carieră, în proporție de 60%.
Nevoia de a fi parte dintr-un mediu în care să se poată exprima liber și întemeierea unei familii sunt alte deziderate ale respondenților.
Chiar dacă vor să devină antreprenori, 70% dintre tineri primesc bani de la părinți
În ceea ce privește sursa actuală a veniturilor, respondenții au declarat în proporție de 70% că primesc cea mai mare parte a banilor de la părinți.
La capitolul cheltuieli, 89% dintre tinerii intervievați au menționat că cea mai mare parte a acestora sunt pentru mâncare.
În topul cheltuielilor se mai află hainele și divertismentul.
Ce le lipsește tinerilor din Generația Z?
La întrebarea legată de lucrurile care le lipsesc cel mai mult în prezent, doar 20% dintre tineri au răspuns că au tot ceea ce au nevoie.
22% au menționat timpul liber ca cea mai mare lacună în programul actual, iar 10% au reclamat insuficiența banilor raportat la nevoile lor.