81,6% dintre muncitorii din fabrici au salarii de până la 3000 lei

Un studiu realizat de agenția de cercetare de piață IZI Data relevă faptul că 81,6% dintre muncitorii din fabricile din România încasează lunar sume nete de până la 3000 de lei, în timp ce 66,6% dintre specialiștii de producție au venituri lunare nete între 2200 și 4000 de lei.

Studiul a fost realizat în rândul a 420 de lucrători în fabricile din România, cu reprezentativitate regională și per industrie.

Angajații din fabrici sunt mulțumiți de condițiile de muncă

Doar 18% dintre muncitorii din fabricile din România (blue collars) se declară nemulțumiți de locul de muncă, iar în rândul inginerilor, procentul scade și mai mult, la doar 9%.

42% declară că sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de beneficiile salariale. În același timp, 66%  dintre ei susțin că atmosfera de la locul de muncă este una plăcută.

Ce tip de beneficii au lucrătorii din fabrici

Peste jumătate dintre lucrătorii români din fabrici beneficiază de prime/tichete de Paște și Crăciun. De asemenea, aceștia beneficiază de transport către locul de muncă și de asigurarea costurilor legate de masă.

Un alt avantaj resimțit atât în rândul muncitorilor din fabrici cât și al specialiștilor de producție sunt sporurile pentru orele suplimentare. Mai exact, 35% dintre ei spun că beneficiază de acestea.

În ceea ce privește asigurările de sănătate private, 20% dintre muncitori (blue collars) dețin un astfel de abonament medical.

Vechimea angajaților din fabrici se remarcă în rândul categoriei specialiștilor în producție, 36% având o vechime de peste 10 ani. În rândul muncitorilor se remarcă o dinamică mai ridicată: 59% au o vechime de sub 5 ani, în timp ce 33%  au o vechime de sub 2 ani.

- Publicitate -

Ultimele

Românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Gospodăriile românești vor plăti mai puțin de 18 euro pentru mâncarea tradițională de Crăciun, cel mai mic cost dintre...