80% din fondatorii de startup-uri trec de la MVP la produs public în 12 luni

Interesant este că 97% dintre startup-uri au deja utilizatori pentru produsele de tehnologie create și 72,6% încasează deja venituri din acestea

În anul 2021, fondatorii de startup-uri early-stage din comunitatea Launch au lansat produse de tehnologie după aproape 12 luni de lucru la acestea.

Peste 80% dintre companii au acum un produs lansat public sau în fază beta. Mai puțin de 20% dintre startup-uri aveau un produs lansat la începutul anului trecut. 

Valul de automatizare a fost în continuă creștere și în 2021

Cea mai atractivă industrie pentru dezvoltarea de produse a fost cea de Developer Tools & Productivity (14,5%), urmată de Health (11,3%) și Education (9,7%).

Echipele fondatoare au un angajament puternic în ce privește dezvoltarea produselor, construind în echipe mici, de până la 3 fondatori și cofondatori (79,1% dintre startup-uri).

Aceștia își finanțează, în mare parte, activitatea prin fonduri proprii sau de la apropiați (aproape 60% dintre ei). 

Interesant este că 97% dintre startup-uri au deja utilizatori pentru produsele de tehnologie create și 72,6% încasează deja venituri din acestea.

Comunitatea Launch oferă acces gratuit la resursele pe care fondatorii produselor de tehnologie au nevoie pentru a crea un startup de succes.

CITEȘTE ȘI: Fortech Investments vrea să investească în peste 15 start-up-uri tech

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...