8 din 10 părinți consideră că elevii trebuie să înceapă școala în bănci

79% dintre părinți își doresc ca activitatea școlară să se desfășoare fizic, iar copiii să meargă la școală, arată un studiu iSense.

Aceștia sunt de părere că celor mici le lipsește interacțiunea cu colegii și profesorii, socializarea, precum și activitățile fizice în grup.

Când vorbim despre învățământul mixt (o săptămână online și o săptămână la școală), această variantă nu pare să satisfacă așteptările părinților.

6 din 10 părinți sunt de părere că educația hibrid va avea un impact negativ asupra actului educațional.

Totodată, nu toți copiii beneficiază de echipamentele necesare desfășurării orelor online, astfel că accesul la educație devine mai dificil.

Mai mult, peste jumătate dintre părinții din mediul urban (57%) consideră că, în fiecare clasă, ar trebui să existe soluții dezinfectante.

De asemenea, jumătate (50%) dintre aceștia consideră că sălile speciale (ex. sala de sport, laboratoarele etc.) ar trebui să fie dezinfectate după fiecare oră de curs.

Părinții nu prea „cred” în masca de protecție

39% dintre părinții din mediul urban, utilizatori de internet, consideră că atât elevii cât și profesorii ar trebui să poarte măști.

41% sunt de părere că după fiecare oră elevii și profesorii ar trebui să își dezinfecteze mâinile, iar 32% consideră că la intrarea în unitățile de învățământ ar trebui să existe covoare dezinfectante.

În același timp, aceștia consideră că ar fi necesare mai multe campanii de informare, precum și testarea gratuită a copiilor în cazul apariției unor cazuri în școală.

O treime dintre părinți se bazează pe părinți sau bone pentru a-i ajuta

În ceea ce privește îngrijirea copiilor după ce aceștia se întorc de la școală, aproximativ o treime (31%) dintre părinți spun că vor lăsa copilul în grijă bunicilor sau a unei bone.

În același timp 1 din 3 părinți îsi vor schimba programul de lucru pentru a putea sta cu cei mici.

Doar 2 din 10 părinți din mediul urban își vor lăsa copiii la afterschool, iar 15% se gândesc să renunțe la job pentru îngrijirea copiilor.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...