8 din 10 meșteri au crescut prețurile serviciilor în ultimul an

8 din 10 meșteri din România au crescut prețurile serviciilor în ultimul an, arată datele platformei Necesit.

Majoritatea (80%) au motivat creșterea prețurilor serviciilor ca efect al majorării costurilor materialelor de care au nevoie pentru lucru.

Aproape jumătate (47%) au declarat ca motiv al creșterii, majorarea costurilor la electricitate și combustibil, iar 36% au crescut prețurile deoarece și furnizorii lor le-au crescut. Doar o minoritate (23%) au crescut prețurile din cauza competiției.

Cât de mult au crescut prețurile serviciilor?

1 din 5 meseriași care au răspuns sondajului au crescut prețurile cu până la 10%, o treime au majorat prețurile între 10 și 20%, iar 15% au făcut majorări între 20 și 30%.

La poluri opuse, 12% au majorat prețurile cu 30% sau mai mult și doar 17% dintre meșteri nu au crescut prețurile.

Ce servicii sunt acum mai scumpe?

Toți furnizorii de ferestre termopan, montaj rigips și zugravi care au participat la sondajul Necesit au crescut prețurile.

La fel și marea majoritate a firmelor de renovare apartament (87%), încălzire în pardoseală (86%), hidroizolaţii (85%), electricieni (84%) și construcție casă (83%).

Centralele termice sunt singura excepție de la regulă (jumătate dintre specialiștii în domeniu nu au crescut prețurile, iar o treime au crescut prețurile între 10 și 15%).

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...