8 din 10 bucureșteni care au un animal de companie îl duc la un salon specializat

52% dintre aceștia frecventează un salon canin cel puțin o dată la câteva luni, în timp ce 43% merg lunar

Aproape 8 din 10 bucureșteni care au cel puțin un câine sau o pisică obișnuiesc să meargă cu animalul de companie la un salon specializat pentru îngrijirea acestuia, conform unei analize derulate de Lofty Pets.

Aceștia aleg saloanele specializate pentru faptul că nu ar putea să ofere o îngrijire specializată pe cont propriu, acasă (74,2%) și din dorința de a-și răsfăța animalul de companie mai bun (56,3%).

Dorința de a-și lăsa animalul pe mâinile personalului specializat, ca urmare a faptului că acesta are un comportament mai dificil a fost indicată de 10,9% dintre cei chestionați.

Serviciile la care apelează cel mai des stăpânii de animale din București sunt tunsul (93%), spălatul (82%) și vidarea glandelor (53,1%).

Urmează servicii care încep să atragă din ce în ce mai mulți posesori de patrupezi, cum ar fi periajul dentar (25,8%), descâlcitul (24,2%) și chiar tratamentele SPA (16,4%).

Mai mult, aproape 27% dintre bucureștenii chestionați au menționat că pandemia i-a făcut să fie mai atenți la nevoile patrupezilor și să ia și mai în serios  îngrijirea acestora.

Astfel, aproximativ 48% dintre ei au simțit nevoia să-și răsfețe mai mult animalul, în timp ce 44% au petrecut mai mult timp cu el și, ca urmare, și-au dorit să-l vadă constant bine îngrijit.

În ceea ce privește profilul bucureștenilor care merg cu animalul de companie la salon, cei mai mulți dintre aceștia sunt femei, cu vârste cuprinse între 25 și 35 ani (43%), urmate de categoria de vârstă 35-45 ani (32,8%), respectiv 45-60 ani (15,6%).

Aproximativ 38% dintre cei chestionați au animalul de companie de peste 5 ani, însă există și un procent semnificativ de persoane care sunt stăpânii unui animal din pandemie (16%) sau care l-au achiziționat recent, în ultimul an (14,8%). 

CITEȘTE ȘI: 2 din 10 români și-au cumpărat un animal de companie în starea de urgență

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...