8 blocuri din Timișoara vor fi reabilitate pe fonduri europene

sursa foto: agenda.ro
sursa foto: agenda.ro

Săptămâna aceasta a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea blocurilor de locuinţe din municipiul Timişoara – „Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Timişoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/lună – faza 2”.

Contractul de finanţare semnat în Timişoara vizează reabilitarea a 8 blocuri de locuinţe care includ 490 de apartamente, pe parcursul a 12 luni de implementare a proiectului. Valoarea totală a cererii de finanţare contractate este de 8.373.089,97 lei (1.904.663,22 euro) din care 4.835.715,69 lei (1.100.001,29 euro) reprezintă valoarea finanţării nerambursabile.

Această cerere de finanţare – „Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Timişoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/lună” – face parte dintr-o serie de 5 cereri de finanţare (incluzând în total 51 de blocuri) depuse, pană în prezent, de către Municipiul Timişoara în vederea obţinerii de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Reabilitarea termică ce va fi realizată prin semnarea contractului de finanţare vizează reducerea costurilor beneficiarilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locatarilor prin creşterea performanţei energetice a clădirilor, dar şi utilizarea eficientă a consumului de energie şi realizarea de economii anuale de energie pentru încălzire mai mari de 40%.

Îmbunătăţirea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Timişoara a fost estimat că va determina o reducere a consumului de energie pentru încălzire şi limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...