76% dintre directorii generali cred că economia își va reveni în 2021

La un an de la declanșarea pandemiei COVID-19, directorii generali manifestă un nivel record de optimism în ceea ce privește redresarea economiei globale.

Astfel, 76% dintre aceștia estimează îmbunătățirea evoluției Produsului Intern Brut (PIB) global în 2021, reiese din raportul PwC CEO Survey.

Directorii generali sunt mai optimiști și în ceea ce privește perspectivele afacerilor lor.

Aproximativ 36% dintre cei chestionați au declarat că sunt „foarte încrezători” în perspectivele organizației lor de creștere a veniturilor în următoarele 12 luni, față de 27% în 2020.

Totuși, există variații semnificative între industrii. Astfel, directorii generali din sectoarele tehnologiei și telecomunicațiilor prezintă cele mai ridicate niveluri de încredere, de 45% și, respectiv, 43%.

La polul opus, se află  cei din transporturi și logistică (29%), respectiv din ospitalitate și agrement (27%), care sunt printre cei mai pesimiști.

SUA, destinație preferată pentru afaceri

Rezultatele sondajului arată că 35% dintre directorii generali doresc să crească afacerile companiei pe piața din SUA în următoarele 12 luni, în timp ce China este vizată de 28% dintre aceștia.

Interesant este că în 2020, SUA erau doar cu un punct procentual înaintea Chinei.

Germania se menține pe locul trei pe lista destinațiilor privind creșterea afacerilor, în timp ce Marea Britanie, după Brexit, se află pe patru (11%), depășind India (8%).

Japonia crește în clasament și devine a șasea cea mai atractivă țară, depășind Australia, care a deținut această poziție anul trecut.

Noile evoluții politice și tensiunile existente au avut un impact asupra percepției directorilor americani care mizează mai puțin pe China ca motor de creștere și devin mai atenți la Canada și Mexic.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...