75% din birourile ce vor fi livrate în 2017 sunt în vestul Bucureştiului

Zona de vest a Capitalei va atrage 75% din spațiile de birouri ce vor fi livrate în cea de-a doua jumătate a acestui an și 50% din livrările anunțate în 2018, stocul din această zonă urmând astfel să crească cu circa 236.000 de metri pătrați, potrivit unei analize a firmei Cushman & Wakefield Echinox. 

Stocul de birouri de clasa A și B din București a ajuns la finalul primului semestru al acestui an la 2,61 milioane de metri pătrați, iar zona de vest, cu un stoc de 341.000 de metri pătrați, are o pondere de 12%. Prin livrarea proiectelor aflate în dezvoltare, spațiile de birouri din zona de vest vor ajunge la o suprafață de 577.000 de metri pătrați până la finalul anului 2018, reprezentând 19% dintr-un stoc estimat de 3 mil. mp.

Dezvoltările de birouri din zona de vest a Capitalei se concentrează cu precădere în apropierea Pasajului Basarab și a stațiilor de metrou Grozăvești, Politehnica și Petrache Poenaru (Semănătoarea) care beneficiază de un acces rutier și cu mijloace de transport în comun destul de facil. În plus, apropierea față de Universitatea Politehnică și campusul universitar Regie – Grozăvești – Leu reprezintă un element apreciat de companiile IT care au un bazin important de selecție a noilor angajați în această zonă.

Spre exemplu, Bitdefender, una dintre cele mai dinamice companii IT din Europa, a închiriat recent un spațiu de 9.300 de metri pătrați în proiectul Orhideea Towers din zona de vest a Capitalei în care își va muta sediul la începutul anului 2018, tranzacția fiind intermediată de departamentul de birouri al Cushman & Wakefield Echinox prin Bogdan Bogatu, Senior Broker, și Eduard Turcoman, Senior Broker.

Bogdan Bogatu, Senior Broker, Office Agency, Eduard Turcoman, Senior Broker, Office Agency: „Bitdefender, una dintre cele mai dinamice companii IT din Europa, cu aproximativ 900 de angajați, a decis să îmbunătățească experiența angajaților la locul de muncă prin alegerea unui sediu nou în Orhideea Towers, viitorul proiect de referință al zonei de Vest din București. Designul și vizibilitatea proiectului, combinate cu proximitatea stației de metrou Grozăvești și a campusului Universității Politehnice, au fost factorii cheie în alegerea acestui proiect. Suntem mândri că am intermediat una dintre cele mai mari tranzacții de închiriere de birouri către o companie din România.”

În primul semestru al anului 2017, în București au fost livrați circa 75.000 de metri pătrați de spații de birouri. Până la finalul anului, vor fi livrate spații noi cu o suprafață de 80.000 de metri pătrați. Oferta de spații de birouri din București va reveni pe un trend ascendent în 2018, când este așteptată livrarea unor spații noi cu o suprafață de circa 340.000 de metri pătrați.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanță imobiliară de top pe piața locală, activând în toate segmentele pieței imobiliare. Departamentul de birouri al companiei a inchiriat de la începutul anului spații cu o suprafață cumulată de peste 50.000 de metri pătrați în clădiri de birouri din București și din țară.

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...