7 arome de uleiuri esenţiale pentru aromaterapie la tine acasă

Uleiurile esenţiale difuzate discret au rolul de a împrospăta atmosfera, dar şi de a îmbunătăţi starea de spirit a celor care intră în contact cu ele.

Distilate din frunze, flori sau seminţe, acestea extrag toate proprietățile plantelor pentru a ţi le oferi drept beneficii. Iată cum îţi pot îmbunătăţi starea de spirit cele mai utilizate arome uleiuri esenţiale din gama AromaNatural.

- Publicitate -Domeniile Ostrov

Mentă

Menta are o prezenţă de secole în bucătăria românească, dar şi o întrebuinţare terapeutică la fel de îndelungată.

Aşadar, trecerea de la ceaiuri şi tincturi la uleiuri esenţiale a fost cât se poate de firească. Prospeţime este primul cuvânt care îţi vine în minte când simţi aroma de mentă.

Aroma face parte din ritualul matinal perfect fiindcă te ajută să te trezeşti, să-ţi intri în formă, cu atenţie şi concentrare. În plus, reduce oboseala şi estompează pofta de ciocolată provocată de glicemie. Difuzarea uleiului esenţial de mentă are acelaşi efect benefic asupra sistemului digestiv sau în cazul sindromului colonului iritabil.

Salvie

Tot pentru reducerea tensiunii arteriale şi reglarea ritmului respiraţiei poate fi folosit şi uleiul esențial de salvie. În plus, ajută la dobândirea unei stări de relaxare şi meditaţie. Printre avantajele bonus se numără îmbunătăţirea capacităţii de memorie şi concentrare.

Portocală

Aroma iernilor copilăriei este acum concentrată într-o sticluţă la fel de magică. Te ajută să treci mai uşor peste zilele toride de vară, să obţii beneficiile vaporilor de vitamina C, reduce nivelul de anxietate şi îţi oferă o stare de calm.

În cazul femeilor, a avut efecte dovedite de liniştire chiar în timpul travaliului. Unele studii au obţinut rezultate pozitive asupra pacienţilor care suferă de tulburare de stres posttraumatic (PTSD).

Scorţişoară

De cele mai multe ori asociată cu acelaşi sezon de iarnă, scorţişoara sporeşte capacitatea de concentrare. Mirosul de scorţişoară ajunge în zona creierului care controlează vigilenţa. Şoferii care au condus în timpul sau după ce au intrat în contact cu aroma de scorţişoară au avut rezultate mai bune în ceea ce priveşte concentrarea şi menţinerea stării de calm în trafic.

Rozmarin

Este o altă plantă aromatică migrată cu succes din borcanul cu mirodenii în aparatul de difuzat uleiuri esenţiale. Rozmarinul îmbunătăţeşte activitatea cerebrală care coordonează viteza de reacţie şi capacitatea de concentrare. Mirosul de rozmarin aduce o stare de revigorare, creşte nivelul de energie şi îl reduce pe cel de oboseală.

Lămâie

Citricele au marele avantaj de a extrage ulei esenţial atât din fruct, cât şi din coajă. Lămâia aduce beneficii în ceea ce priveşte eliberarea de anxietate şi stres şi obţinerea stării de bine. Unele studii au arătat că inhalarea aromei de lămâie a avut rezultate mai bune chiar şi decât aromaterapia cu lavandă în ceea ce priveşte îmbunătăţirea dispoziţiei.

Lavandă

Lavanda (levănțica) nu este folosită de prea multă vreme în ţara noastră, însă odată ce a fost aclimatizată, oamenii au început să-i înțeleagă beneficiile. Iar, mai nou, a devenit o terapie în sine simpla plimbare printr-un lan de lavandă.

Din acest motiv, locurile sunt pline de pasionaţi de fotografie. Lavanda oferă printre cele mai bune uleiuri esenţiale pentru relaxare. Numeroase cercetări arată, spre exemplu, că poate ajuta la îmbunătăţirea calităţii somnului.

De asemenea, este de un real folos în reducerea anxietăţii, ajutând la trecerea mai uşoară peste perioadele de stres.

Din punct de vedere al sănătăţii, poate avea rezultate în scăderea tensiunii arteriale, reglarea ritmului cardiac. Aplicarea direct pe piele în proporţiile recomandată ajută la scăderea temperaturii.

- Publicitate -

Jumătate dintre români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn

Stresul este cel mai important factor care afectează calitatea somnului românilor, fiind menționat de 52% dintre respondenții unui studiu...

Ce cheltuieli poți deduce ca PFA? Lista completă și exemple practice

În calitate de Persoană Fizică Autorizată (PFA), trebuie să înțelegi care sunt cheltuielile pe care le poți deduce pentru...