All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă | 23 ianuarie | 2021
11.1 C
București

650.000 mp de spații de depozitare din România, neocupați

15% din spațiul de depozitare existent pe plan local este neocupat în momentul de față, acesta însumând aproximativ 650.000 metri pătrați.

Valoarea spațiului total de depozitare neutilizat este de circa 6 milioane euro, fără a lua însă în calcul și costurile serviciilor logistice, potrivit reprezentanților Storage Logistics.

Storage Logistics estimează că gradul de ocupare a depozitelor poate ajunge la 90-95% din capacitatea acestora până la final de an, dat fiind faptul că închirierea pe termen scurt poate reprezenta o soluție de back-up.

Piața locală de depozitare va însuma aproximativ 5 milioane de metri pătrați de spații de depozitare la sfârșitul anului 2020, potrivit specialiștilor în domeniu.

Platforma Storage Logistics, primul marketplace din România pentru spații de depozitare, a fost lansată în luna septembrie a acestui an și include deja în momentul de față o suprafață totală a spațiului disponibil de aproximativ 65.000 metri pătrați, cu o capacitate de depozitare pentru 250.000 paleți.

Închirierea spațiului se face online, iar comunicarea cu depozitul se realizează de asemenea prin intermediul platformei.

Mai mult, în momentul de față, depozitele disponibile prin intermediul platformei acoperă peste 50% din județele țării, majoritatea fiind localizate în apropierea zonelor de graniță sau a principalelor noduri interne de transport și logistică.

- PUBLICITATE -