64% dintre candidații 45+ spun că vârsta e un obstacol la angajare

Cu toate acestea, 15,8% dintre aceștia nu ar accepta să facă niciun fel de compromis pentru a-și găsi un loc de muncă

Discriminarea pe bază de vârstă este principala problemă cu care se confruntă candidații 45+ la angajare, arată un sondaj eJobs.

Astfel, 64% dintre participanții la studiu consideră vârsta un impediment atunci când își caută un job nou.

Următoarele obstacole pe care candidații 45+ le întâmpină la angajare sunt faptul că au prea multă experiență, așteptările salariale ridicate și lipsa de oportunități în domeniul pentru care sunt pregătiți.

În plus, peste 59% dintre angajații de peste 45 de ani consideră că, deși sunt suficiente joburi pentru segmentul de vârstă din care fac parte, sunt preferați tinerii.

Aproape 20% cred că nu sunt suficiente posturi libere pentru ei, în timp ce 14% sunt de părere că oferta de joburi nu se suprapune pe domeniul lor de pregătire.

Sondajul eJobs mai arată că provocările menționate de cei de peste 45 de ani îi determină să facă anumite concesii când vine vorba despre alegerea unei noi oportunități în carieră.

Fiind întrebați ce compromisuri ar fi dispuși să facă pentru un loc de muncă, peste 45,3% au spus că ar face o reconversie profesională.

Alți 16,5% ar accepta un salariu mai mic decât cel actual, 8,4% s-ar muta în altă țară, 7% s-ar reloca în alt oraș și tot atâția ar fi dispuși să învețe să lucreze pe calculator.

Pe de altă parte, 15,8% dintre respondenți nu ar accepta să facă niciun fel de compromis.

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...