62% dintre tinerii din Generația Z consideră contabilitatea o carieră atractivă

62% dintre tinerii din Generația Z consideră contabilitatea drept o carieră atractivă, oferind perspective pe termen lung și posibilități de mobilitate.

Totuși, 60% dintre respondenți sunt îngrijorați de bunăstarea și sănătatea lor mintală, iar 42% sunt îngrijorați de lipsa oportunităților de pe piața muncii și de siguranța locului de muncă.

În plus tinerii din Europa Centrală și de Est nu au foarte mare încredere în imaginea corporațiilor.

Doar 31% cred că acestea luptă împotriva schimbărilor climatice, 30% cred că liderii de companii sunt integri și fac ceea ce spun și doar 39% spun că acestea acordă prioritate angajaților și au grijă de ei.

Totuși, 59% dintre tineri consideră, de asemenea, că afacerile au un impact pozitiv asupra societății în general.

Generația Z din Europa Centrală și de Est este hotărâtă

Raportându-se la propriul grup de colegi, 83% spun că sunt ambițioși și dornici să progreseze rapid și 86% prețuiesc un salariu mai mare și un titlu prestigios.

Așa cum era de așteptat, sunt și experți în tehnologie – 87% spun că sunt foarte confortabili cu tehnologia și asimilează rapid noi tehnologii.

Dintre cei care lucrează deja pe posturi de contabil, 47% au fost atrași de această profesie datorită perspectivelor de carieră pe termen lung.

Alți 43% sunt atrași de contabilitate pentru oportunitatea de a dezvolta o gamă largă de competențe.

Studiul a fost realizat de ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) și IFAC (Federația Internațională a Contabililor)

- publicitate -

trebuie să citești