60% dintre români nu au informații despre alegerea unui furnizor de energie electrică

Întrebați dacă au suficiente informații despre posibilitatea și procedurile pentru alegerea unui furnizor de energie electrică după data de 1 ianuarie 2021, doar 35,9% dintre cei intervievați au răspuns afirmativ, iar 59,9% negativ. 4,2% nu știu sau nu răspund.

Procentele cele mai ridicate de respondenți care declară că nu au informații suficiente pentru alegerea unui furnizor de energie electrică se înregistrează în rândul persoanelor cu studii primare, din regiunea București Ilfov și al respondenților care declară că venitul le ajunge doar pentru strictul necesar.

Întrebați dacă sunt de părere că ANRE a făcut suficiente eforturi pentru a informa consumatorii în legătură cu procesul liberalizării pieței de energie electrică realizat la 1 ianuarie 2021, 26% dintre respondenți răspund afirmativ și 69% negativ.

Procentul non-răspunsurilor este de 5%.

Consideră că ANRE a făcut suficiente eforturi pentru a informa consumatorii în legătură cu procesul liberalizării pieței de energie electrică realizat la 1 ianuarie 2021 procente mai ridicate dintre persoanele între 30 și 44 de ani.

Sunt de părere contrarie în special persoanele peste 60 de ani, respondenții care locuiesc în București și în urbanul mare.

La întrebarea „Sunteți mulțumit de furnizorul dvs. actual de energie electrică?” 80,4% dintre cei intervievați răspund afirmativ și 16,3% negativ. 3,4% nu știu sau nu răspund.

Opiniile privind sectorul energetic sunt împărțite, inclusiv ca urmare a modului în care a fost percepută liberalizarea pieței de energie electrică.

Astfel, 42,8% dintre respondenți sunt de părere că sectorul energetic se îndreaptă într-o direcție bună, iar 40,1% într-o direcție greșită.

Datele au fost obținute în urma unui sondaj de opinie realizat de INSCOP Research în perioada 8-17 februarie 2021 la comanda Asociației Energia Inteligentă.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...