6 motive sa utilizezi Social Media pentru promovarea proprietatilor imobiliare

În ultimele treduri în marketingul imobiliar, rețelele sociale sunt la modă.

Managementul comunității este azi gestionat de o agentie social media performantă. Iar popularitatea acestui mod de a promova firmele este azi imitat aproape peste tot, în orice industrie.

Agentia re7consulting propune clienților săi cele mai interesante abordări în Social Media, pentru cele mai bune rezultate.

Confruntate cu acest trend, din ce în ce mai multe companii din domeniul imobiliar urmează moda și încep campanii de promovare a serviciilor lor în social media.

Dacă vrei să faci din rețelele sociale o pârghie de achiziție eficientă și una dintre cheile marketingului imobiliar, trebuie să înțelegi exact despre ce este vorba și de ce este important să aduci un plus de valoare relațiilor din Social Media pentru a-ți atinge ținta.

În acest scop, am adunat 6 argumente în favoarea Social Media ca pârghie de marketing externalizat pentru compania ta imobiliară. Iată care sunt:

1. Clienții potențiali sunt prezenți deja pe rețelele de socializare.

Cu toții știm ce aglomerație e pe orice rețea de social media. Conform cifrelor statistice, există milioane de utilizatori de internet pe Facebook, pe YouTube, pe WhatsApp, pe Instagram, pe Snapchat și Twitter.

Desigur, nu toți acești oameni vor veni să se alăture bazei tale de prospecți în domeniul imobiliar. Dar dacă dorești să atragi atenția locuitorilor din zona ta, ca parte a strategiei de marketing imobiliar, garantat obiectivele tale se află în social media. În plus, cei mai fervenți utilizatori ai acestor rețele sunt entuziaști digitali. 

Dacă ești prezent pe aceste platforme, nu te apropii doar de populația din cartier. Captezi și atenția „Millennials”, acei indivizi născuți în era internetului și care au crescut cu un smartphone în buzunar , cei care nu își pot imagina viața de zi cu zi fără instrumente tehnologice. Ei sunt, înainte de orice, cei care vă vor căuta pe Internet înainte de a bate la ușa agenției tale imobiliare.

2. Vei cunoaște mai bine potențialii clienți.

Cheia unei strategii de marketing imobiliar în secolul 21 este personalizarea relațiilor de afaceri. Cu cât poți construi mai multe relații personalizate cu potențialii clienți, cu atât ai mai multe șanse să-i convingi să aibă încredere în tine. Iar încrederea este moneda  predilectă în afaceri. Mai ales în domeniul imobiliar. Pentru că știi că uneori agenții imobiliare nu sunt întotdeauna văzuți în cea mai bună lumină.

Iată o veste bună: rețelele sociale sunt instrumente care ajută la construirea unei imagini reale, bazate pe încredere reciprocă. 

Datorită rețelelor de socializare, îi  vei cunoaște mai bine pe cei care, mâine, ar putea deveni clienții tăi. Afli cine sunt, unde locuiesc, ce vor, ce așteptări au, ce le trebuie, care sunt obiceiurile lor pe internet, etc. Fiecare rețea socială este o fereastră care îți arată problemele și nevoile lor, ca viitori clienți. Mai presus de toate, obții informații valoroase pentru a-ți defini țintele și a stabili persoanele pe care le vizezi în acțiunile tale de marketing. Astfel, le vei putea oferi servicii relevante și implementezi demersuri de marketing cu adevărat adaptate nevoilor lor.

3. Strategia de marketing imobiliar pe rețelele de socializare te ajută să fii cunoscut.

Înainte de a fi canale de achiziție, rețelele sociale sunt vitrine de prezentare pentru agenția ta imobiliară. Prin intermediul conturilor pe rețelele sociale, ești exact acolo unde se află potențialii tăi clienți. Strategia corectă de marketing e bine să fie realizată de o agenție specializată. Experiența agenției îți va permite să:

  • Să te faci cunoscut, să afle lumea de firma ta
  • Să prezinți serviciile și ofertele firmei tale imobiliare
  • Să îți scoți în evidență punctele forte
  • Să îți afirmi valorile
  • Să te diferențiezi de concurență
  • Să profiți și să pui în valoare cele mai bune recenzii ale clienților

Pe scurt, integrarea rețelelor sociale în strategia ta de marketing imobiliar îți permite să cultivi notorietatea în industie, inclusiv (și mai ales) la nivel local. Persoanele care te descoperă prin intermediul rețelelor sociale te cunosc, îți explorează serviciile, fac bilanțul experienței și al know-how-ului firmei tale. Ei pot citi recenzii de la clienți mulțumiți și chiar pot interacționa cu ei pentru a afla mai multe despre compania ta.

4. Poți comunica eficient cu potențialii clienți.

Dacă reducem rețelele sociale la simple instrumente de comunicare, utilitatea lor ca parte a unei strategii de marketing imobiliar poate părea limitată. Dacă folosești Facebook doar pentru a trimite mesaje către posibilii clienți, cu siguranță nu este mai eficient decât e-mailurile simple. Pe de altă parte, dacă ții cont de numeroasele posibilități de comunicare oferite de social media, lucrurile devin mai interesante.

5. Beneficiezi de avantajele publicității pe rețele sociale.

Referințele plătite sunt o pârghie care trebuie utilizată cu un număr infinit de precauții. Dacă tindem să preferăm reach-ul natural, aceasta se datorează în principal faptului că este mai puțin durabil, mai puțin eficient pe termen lung, mai scump și mai capricioas. Deci, da, poți obține vizibilitate foarte repede la interogările SEO dar, pe de altă parte, imediat ce oprești robinetul cu bani, totul se destramă. 

Cu toate acestea, nu totul ține de publicitatea plătită. Trebuie recunoscute însă atributele sale imense: soluțiile de linkuri sponsorizate beneficiază adesea de opțiuni de direcționare extrem de precise.

Acesta este și cazul rețelelor sociale. Multe agenții media oferă companiilor posibilitatea să desfășoare campanii plătite,  pentru a-și spori rata de achiziție și conversie. Și trebuie să recunoaștem că funcționează destul de bine.

În acest mic joc, Facebook și LinkedIn sunt regii rețelelor de socializare. Ele oferă zeci de criterii de direcționare pentru a fi siguri că vizează potențialii clienți, opțiuni de retargeting (pentru a contacta din nou anumite segmente de oameni care dispar înainte de a finaliza o acțiune dată), funcționalități puternice de segmentare -audiențe personalizate, distribuirea de reclame într-o întreagă rețea de site-uri și aplicații partenere etc.

Există deci o mulțime de idei pentru a da culoare strategiei tale de marketing imobiliar, mai ales atunci când lansezi un brand nou sau când de-abia intri în lumea marketingului digital.

6. Îți crești vizibilitatea pe web.

Ultimul motiv pentru a integra rețelele sociale în strategia ta de marketing imobiliar: câștigul direct și indirect în ceea ce privește vizibilitatea.

Câștig direct, deoarece cu cât ești mai vizibil pe internet, cu atât mai mulți utilizatori de internet te cunosc, cu atât te întreabă mai multe și cu atât mai multe platforme  imobiliare te prezintă. Aceasta este recompensa de popularitate. Acest lucru este valabil mai ales în contextul anunțurilor sociale: algoritmii de clasare a linkurilor sponsorizate (de exemplu, pe Facebook) iau în considerare o serie de criterii atunci când decid ce anunț ar trebui să apară,  când și unde. Unul dintre aceste criterii este popularitatea unui anunț. Pe scurt, cu cât campania ta,  are mai mult succes, cu atât câștigă mai multă vizibilitate. 

Rețelele sociale doresc să ofere conținut relevant membrilor lor. Anunțurile care generează cele mai multe clicuri sunt populare printre utilizatori. Prin urmare, aceste anunțuri sunt relevante și merită evidențiate.

Câștig indirect, deoarece prezența ta pe rețelele de socializare te ajută să obții un loc mai bun în clasamentele motoarelor de căutare, datorită unei legături subtile dintre aceste medii și Google.

 În sine, activitatea socială nu are nicio influență asupra poziționării unui site web în SERP (pagina de rezultate) a Google. Însă motorul nu este complet indiferent față de semnalele trimise de utilizatorii de internet pe social media. Dacă postările tale  generează interacțiuni („aprecieri”, distribuiri, „retweets” etc.), Google va vedea acest lucru drept o dovadă că ești  popular pe web. Dacă ești popular, serviciile pe care le oferi sunt relevante pentru persoanele de pe Internet. Și dacă serviciile tale sunt relevante, Google are tot interesul să le evidențieze în rezultatele sale, ca răspuns la solicitările ad hoc făcute de utilizatori.

În concluzie, rețelele sociale s-au dovedit foarte utile pentru agenții independenți, dezvoltatori și agenții imobiliare. Dacă vrei și tu rezultate de excepție în promovarea pe rețelele sociale, intră pe website-ul agenției re7consulting și află cum îți crești popularitatea și veniturile în domeniul imobiliar.

- Publicitate -

Comerțul electronic din România ocupă locul 3 în Europa Centrală și de Est

România se clasează pe locul 3 între statele membre UE din Europa Centrală și de Est în ceea ce...

Brandul italian Cioccolatitaliani, adus pe piața locală de Sphera Franchise Group

Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, își extinde portofoliul prin adăugarea francizei italiene Cioccolatitaliani,...