6 lucruri la care să fii atent când achiziționezi un scaun auto pentru copilul tău

Din păcate în prezent se produc foarte multe accidente rutiere, iar pentru a preveni situații neplăcute și neprevăzute este important să îți iei măsuri de siguranță. Pentru a avea un drum în siguranță împreună cu copilul tău este important să îl poziționezi pe acesta în scaunul auto. Dacă ești în căutarea unui astfel de scaun, mai jos vei găsi o listă cu recomandări pe care să le iei în calcul când faci o astfel de achiziție.

Iată cele 6 lucruri de care să ții cont când cumperi un scaun auto! 

  1. Buget

Bugetul este factorul decisiv când vine vorba de alegerea unui scaun de mașină pentru copilul tău. Încearcă să nu faci compromisuri când vine vorba de siguranță și confort. Pe altex.ro găsești o colecție de scaune auto pentru copii foarte diversificată, din care poți alege un model potrivit pentru tine în funcție de bugetul și preferințele tale. Urmărește ofertele de pe site pentru a achiziționa scaunul la cel mai bun preț.

2. Greutatea și înălțimea copilului

După ce stabilești un buget trebuie să ții cont de greutatea și înălțimea copilului tău pentru a alege un model potrivit pentru copilul tău. Scaunele auto sunt împărțite în mai multe categorii de vârstă, de la nou-născuți până la copii de 12 ani. Există scaune care sunt potrivite de la naștere până la 12 ani, însă nu sunt confortabile și nici nu oferă o siguranță ca un scaun special pentru fiecare categorie de vârstă.

3. Tip de mașină

Alege scaunul în funcție de mașina pe care o deții, deoarece fiecare autovehicul are caracteristici diferite, dar și spațiu diferit. Verifică dacă mașina ta este dotată cu sistemul de fixare ISOFIX, deoarece majoritatea scaunelor de mașină din prezent sunt compatibile cu acest sistem. Pe lângă acest sistem, ia în calcul dimensiunile mașinii tale și asigură-te că vei instala corespunzător și confortabil scaunul și că vei avea acces ușor la copil.

4. Cerințele UE

Ar fi indicat să verifici dacă scaunul respectă cerințele și standardele de siguranță impuse de UE. Scaunul trebuie să fie instalat corect și să treacă testele de impact, astfel încât să asigure protecție în cazul unui accident.

5. Materiale și aerisire

Indiferent că faci drumuri lungi sau scurte cu copilul tău, ar fi bine dacă ai alege un scaun de mașină care să fie fabricat din materiale respirabile. Unele modele sunt făcute din materiale care permit aerului să circule sau au inclus un sistem de ventilație care ajută la îmbunătățirea confortului.

6. Opțiuni de extensie

Pentru a economisi bani ai putea să optezi pentru un scaun care poate fi ajustat în funcție de vârsta copilului, de la bebeluș până la copii mai mari. Documentează-te înainte, cere recomandări pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere.

În concluzie, un scaun auto potrivit pentru mașina ta poate preveni situații neplăcute. Cu ajutorul sfaturilor de mai sus poți alege un scaun care să corespundă cu stilul tău de viață, tipul de mașină, dar și cu nevoile tale și ale copilului tău.

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...