6 locuri de vizitat pentru iubitorii de artă

Călătoriile înseamnă mai mult decât ore de plajă și mese la restaurant. Oamenii merg în țări străine pentru a cunoaște cultura și istoria acelor locuri, iar dacă sunt pasionați de artă, vizitează cu plăcere muzee și galerii, participă la concerte și evenimente.

Iată care sunt cele mai bune destinații de turism cultural pe care să le ai în vedere dacă îți plac artele vizuale și ale spectacolului:

Paris

Orașul luminii este un adevărat muzeu în aer liber, cu monumente celebre, clădiri simbol ale artei renascentiste și muzee ce găzduiesc cele mai cunoscute opere de artă.

Muzeul Luvru, Muzeul Orsay, Centrul Pompidou, Atelierul Brancusi din Paris, Muzeul Rodin, Muzeul de Arte Decorative, Muzeul Orangerie, Opera Garnier sunt repere pe harta oricărui iubitor de artă.

Obiective turistice mai puțin obișnuite sunt Catacombele de la Paris, Muzeul Grevin al figurilor de ceară, Muzeul de Magie din Paris – Automata.  

Londra

Metropola britanică are amploarea culturală a unei capitale imperiale, cu muzee ce amintesc de vremuri glorioase și găzduiesc exponate unice, din toate regiunile de pe glob.

British Museum, Victoria and Albert Museum, Museum of London, Tate Modern sunt cele mai cunoscute obiective turistice pentru iubitorii de artă.

Pe lângă tradiții celebre, Londra are și un vibe modern, fiind un centru important al artei contemporane, cu sute de galerii și spații neconvenționale ce găzduiesc expoziții ale artiștilor avangardiști.

Roma

Cetatea eternă reprezintă un reper major pentru orice amator de artă. Capitala Italiei își întâmpină vizitatorii cu o impresionantă varietate de monumente și vestigii antice, arhitectură renascentistă, biserici în stil baroc, basoreliefuri, fresce, picturi și sculpturi ale celor mai renumiți artiști clasici.

Muzeele Vaticanului reprezintă un adevărat labirint în care se află capodopere din toate epocile.

Pasionații de arheologie și artă  pot lua bilete de avion către Roma de pe diferite aeroporturi din România, pentru o călătorie fascinantă prin istoria artei. 

Atena

Leagăn al antichității elene, capitala Greciei este un muzeu de arheologie în aer liber, cu vestigii faimoase și opere de artă unice.

Într-un peisaj de vis, monumentele atemeine sunt vizitate de milioane de oameni în fiecare an, fiind printre cele mai cunoscute obiective turistice din lume.

Muzeul Acropole, Muzeul Agora, Muzeul Benaki, Muzeul Național și cel de Artă populară grecească se numără printre punctele de atracție pentru iubitorii de artă.

Madrid

Capitala Spaniei este unul dintre acele orașe în care arta se află la loc de cinste în oferta turistică, iar cele mai cunoscute atracții pentru pasionații de frumos sunt Muzeul Prado, Muzeul Sorolla, Muzeul Cerralbo, Muzeul Thyssen-Bornemisza, Cercul de Arte Frumoase, Muzeul de Sculptură în Aer Liber.

Între două vizite la celebrele galerii de artă madrilene, turiștii se pot delecta la Prioritè Art Coffee Shop, o cafenea artistică unde, pe lângă licorile aromate, găsesc ateliere de creație și pot vedea cum lucrează artiștii plastici.

New York

Continentul nord-american este recunoscut pentru muzeele sale de mari dimensiuni, care grupează opere de artă din diferite perioade, începând cu antichități, până la cei mai cunoscuți pictori și sculptori contemporani.

Cel mai mare centru cultural al SUA este New York, orașul care nu doarme niciodată și întotdeauna are câteva sute de expoziții interesante de vizitat.

Printre obiectivele turistice iconice din metropola americană se numără The Met – Muzeul Metropolitan de Artă, MOMA – Muzeul de Artă Modernă, Muzeul Solomon R Guggenheim și Centrul Lincoln pentru Artele Spectacolului. 

Iubitorii de artă își pot alege destinațiile turistice preferate, ca să viziteze locuri pline de frumusețe, cu atracții unice, renumite în toată lumea datorită valorii lor inestimabile pentru istoria și cultura umanității. 

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...