6 idei de amenajare a unei cafenele de succes

Dacă ai în plan să deschizi o cafenea sau deja ai reușit să pui pe picioare o astfel de afacere, însă cauți idei utile de amenajare, trebuie să ții cont de optimizarea spațiului și de fluxul necesar în locația ta. 

În plus, cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul includ designul și calitatea servirii, pentru a-ți convinge clienții să-ți calce cât mai des pragul cafenelei.

Pentru ca o cafenea să aibă succes, imaginează-ți cum arată clientul tău ideal și gândește-te la ce își dorește de la tine. Dacă unii caută localuri în care să savureze în liniște o cafea bună, alții preferă un loc aglomerat, cu servire rapidă. Iată care sunt cele mai utile trucuri de amenajare a unei cafenele de succes:

Amenajează un colț lângă geam

O cafenea de succes trebuie să includă și un colț de relaxare lângă geam, mai ales dacă localul se află la stradă sau beneficiază de o priveliște de vis. Poți alege o măsuță de cafea pentru living sau o masă de bar de tip consolă, însoțită de scaune de bar. 

Această amenajare poate reprezenta primul lucru pe care îl caută clienții atunci când intră în cafenea și vor să lucreze sau vor să se bucure de o cafea bună, într-un colț mai retras. În plus, în momentul în care trecătorii vor vedea persoane care beau cafeaua, pot fi tentați să între și să se bucure de aceleași momente de relaxare.

Nu omite zona de tip lounge

În afară de spațiul de la geam, preferat de cei care își doresc un colț mai retras, există și clienți care pun accentul pe confort și vor să se relaxeze, povestind cu prietenii. În funcție de dimensiunile spațiului cafenelei, clienții au nevoie de fotolii de tip lounge sau de o zonă cu canapele confortabile și fotolii. 

Pentru această zonă, alege corpuri de iluminat deosebite și decorează mesele simplu și elegant, folosind accesorii în culorile mobilierului. Dintr-o cafeneaua cu un design vesel nu trebuie să lipsească vazele cu flori și nici tapetul colorat, care să anime întreaga încăpere.

Include si o zonă de take away

Existența unei astfel de zone depinde în mare măsură de conceptul cafenelei tale. Cu toate acestea, ideea includerii unei zone de take away este ideală în cazul în care oferi cafele, deserturi, fresh-uri sau alte preparate cu livrare rapidă. 

Această zonă poate fi amenajată prin extinderea barului sau cu ajutorul unei polițe montate pe perete, fiind o metodă eficientă de a servi clienții care vin la prima oră în cafenea.

Creează un colț relaxant pentru cupluri

Pentru cuplurile care vin să se bucure de o cafea bună, poți alege să amenajezi mese de două locuri, dispuse față în față. Vei avea nevoie de mese de restaurant de dimensiune mică, ce pot fi plasate la perete, într-un colț al cafenelei sau chiar la geam. Această opțiune este ideală pentru crearea unui spațiu intim și relaxant, în care cuplurile să se simtă confortabil.

Nu uita de grădina de vară sau de terasă

Pentru sezonul cald, oamenii care vizitează cafeneaua vor prefera terasele, în detrimentul localului propriu-zis. Cele mai frecventate sunt grădinile de vară și terasele mici, din centrul orașului. Pentru a atrage și mai mulți clienți pe timpul verii, poți alege să amenajezi o terasă cu flori, verdeață și mobilier confortabil, care să-i binedispună pe cei care vizitează localul. Astfel, alege seturi cu scaune și fotolii, de calitate, care să reziste razelor UV și intemperiilor.

Amenajarea unui loc pentru fumători

Pentru că în fiecare grup există cel puțin câteva persoane fumătoare, care influențează alegerea unui local, trebuie să amenajezi și un spațiu generos pentru fumători, util în special pe timpul iernii. Nu vei avea nevoie decât de câteva mese de bar, de scaune confortabile și umbrele, precum și de încălzitoare pentru terasă și pături călduroase.

O cafenea de succes trebuie să fie amenajată corect, atâta timp cât ții cont de nevoile clienților și de preferințele tale în ceea ce privește designul. Nu uita că localul trebuie să inspire confort și relaxare, pentru a crea o ambianță plăcută și pentru a avea clienți fideli.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...