58 de tone de deșeuri colectate selectiv în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 Bucureşti participă la cea de-a treia ediţie a competiţiei „Oraşul Reciclării”, organizată de Eco-Rom Ambalaje şi adresată municipalităţilor din România.

Timp de şase luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, 46 de municipii şi oraşe din ţară „se luptă” pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional.

Potrivit raportării oficiale, aferente primelor două luni din acest an, cantitatea totală de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie, în Sectorul 6, a fost de 58.360 kg, defalcate după cum urmează:

  • 620 kg. plastic;
  • 020 kg. hârtie-carton;
  • 720 kg. sticlă;

La finalul celor şase luni, câştigătorul va obţine titlul de ,,Oraşul Reciclării” şi marele premiu: un Parc Tematic în valoare de 12.000 euro, un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor locuitorilor oraşului care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să afle o serie de informaţii utile despre reciclarea deşeurilor de ambalaje.

La cea de-a doua ediţie a competiţiei, desfăşurată anul trecut, Sectorul 6 a câştigat premiul de excelenţă la categoria „Trâmbiţare”, fiind una dintre municipalităţile care s-au implicat cel mai mult în comunicarea competiţiei către populaţie. După această reuşită, oraşul a răspuns pozitiv şi celei de-a treia chemări la luptă, alături de alte 45 de municipii şi oraşe: Adjud, Aiud, Arad, Bacău, Bârlad, Braşov, Brăila, Sectorul 1 Bucureşti, Câmpia Turzii, Câmpina, Călăraşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Făgăraş, Fălticeni, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Otopeni, Piteşti, Ploieşti, Rădăuţi, Reşiţa, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sighetu Marmaţiei, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Secuiesc, Tulcea, Vaslui şi Zalău.

Mai multe detalii despre ediţia a treia a competiţiei „Oraşul Reciclării” şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...