551 de tineri români vor primi permise DiscoverEU

551 de tineri cu vârsta de 18 ani din România au fost selectaţi pentru a primi permise de călătorie #DiscoverEU. Participanţii vor avea posibilitatea de a călători între 15 aprilie şi 31 octombrie 2019, pe o perioadă de până la 30 de zile.

Cea de-a doua rundă a iniţiativei Comisiei Europene DiscoverEU a atras cereri de la aproape 80 000 de tineri din toate statele membre ale UE pe parcursul unei perioade de două săptămâni care s-a încheiat la 11 decembrie 2018. 14 536 de tineri europeni au fost selectaţi pe baza criteriilor de atribuire şi ţinând seama de cota stabilită pentru fiecare stat membru al UE.

Câştigătorii celei de-a doua runde vor fi contactaţi acum, astfel încât să îşi poată rezerva călătoriile. Ei vor avea posibilitatea de a călători, singuri sau în grupuri de maximum cinci persoane, între 15 aprilie şi 31 octombrie 2019 pe o perioadă de până la 30 de zile. Majoritatea acestora vor călători cu trenul, utilizând moduri de transport alternative în cazuri excepţionale.

Ce este programul DiscoverEU

DiscoverEU este o experienţă de călătorie informală destinată tinerilor în mod individual sau în grupuri mici, inclusiv celor care provin din medii defavorizate, care este accesibilă şi simplă.

Ea oferă tinerilor de 18 ani şansa de a afla mai multe despre patrimoniul cultural şi diversitatea culturală a Europei, de a se conecta cu alţi tineri şi de explora identitatea europeană.

Iniţiativa a fost lansată în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European privind o acţiune pregătitoare cu un buget de 12 milioane EUR în 2018. Prima rundă de cereri a oferit unui număr de aproximativ 15 000 de tineri posibilitatea de a călători în Europa. Pentru 2019, Parlamentul European a aprobat suma de 16 milioane EUR pentru DiscoverEU.

Comisia intenţionează să lanseze următoarea rundă de cereri în vara anului 2019. Datele exacte şi informaţii suplimentare vor fi anunţate în timp util pe Portalul european pentru tineret.

- publicitate -

trebuie să citești