550 de locuinţe din Avantgarden, vândute, 280 terminate

Dezvoltatorul Maurer&Kasper Imobiliare, cu capital german, a finalizat construcţia primelor 280 de locuinţe dintr-un complex rezidenţial din Braşov, care la finalizare va cuprinde 600 de apartamente, a anunţat compania.

„Construcţia cartierului Avantgarden 3 a fost iniţiată la începutul anului 2009, iar până în prezent din totalul de 600 de locuinţe am vândut 550 de apartamente, cu o valoare de circa 23 de milioane de euro”, a declarat Dana Stemate, directorul de marketing al dezvoltatorului, citată de Mediafax.

Investiţia în întreg proiectul este estimată la 25 milioane de euro, fondurile utilizate provenind din surse proprii ale companiei şi din banii obţinuţi din vânzarea locuinţelor.

„Până în luna mai vom mai finaliza încă 160 de locuinţe, şi alte 160 până la sfârşitul anului. Două clădiri cu un total de 160 de locuinţe sunt ridicate în totalitate la roşu şi se lucrează la finisaje, iar ultimele două clădiri vândute din proiect sunt în faza de construcţie la nivelul 1, respectiv nivelul 3”, a adăugat Stemate.

Avantgarden 3 face parte dintr-un proiect mai mare, totalizând 2.000 de locuinţe, a cărui finalizare este previzionată pentru 2015. Compania a terminat până în prezent Avantgarden 1 şi 2 cu 365 de locuinţe, respectiv 200 de unităţi. Avantgarden 3 urmează să cuprindă peste 1.500 de locuinţe, fiind începute doar primele 600.

Maurer&Kasper este o societate cu capital privat german care şi-a început activitatea în construcţii imobiliare în anul 2006. Primul proiect imobiliar a fost realizat în Cluj – 29 de apartamente. Compania este deţinută de doi oameni de afaceri, Simon Maurer şi Daniela Kasper.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...