55% dintre joburile disponibile pe BestJobs sunt pentru candidații white-collar

Mai mult de jumătate dintre joburile disponibile în luna septembrie pe platforma de recrutare BestJobs s-au adresat candidaților din categoria „white-collar”.

Aceștia sunt profesioniști, specialiștil care lucrează de la birou.

Și joburile pentru candidații „gold-collar”, cei cu specializări superioare, au înregistrat o creștere de 20% față de luna trecută.

În luna septembrie, topul domeniilor cu cele mai multe oferte de joburi care vizează candidații white-collar a fost condus de Vânzări, urmat de Financiar/ Contabilitate și de IT/ Telecom.

În plus, oferta de joburi remote care se adresează preponderent acestei categorii continuă să crească de la o lună la alta, în septembrie înregistrând o creștere de 20% față de august.

Cu 10% mai multe aplicări la joburi în luna septembrie

În luna septembrie candidații au fost foarte activi și au înregistrat cu 10% mai multe aplicări decât în luna august, semn că au revenit din concedii cu planuri de schimbare.

Cele mai multe aplicări s-au efectuat în București, în număr de 229.337. Județul Timiș ocupă locul 2 în acest clasament, cu 62.868 de aplicări, urmat de Cluj, cu 46.262 de aplicări.

La polul opus, se regăsesc județele Teleorman, cu 4.852 de aplicări, Harghita, cu 4.679 de aplicări și Ialomița, cu 3.593 de aplicări.

Mai mult, în luna septembrie femeile au fost mult mai active decât bărbații în căutarea de noi oportunități de muncă, înregistrând 58% dintre aplicări.

Ce joburi caută candidații pe BestJobs

În luna septembrie, se disting anumite tendințe în funcție de cuvintele cheie folosite de candidați în căutările directe.

Astfel, 10% din totalul căutărilor au fost pentru „joburi remote” și 3% pentru „joburi part-time”.

Alte 15% dintre căutări au fost pentru posturi în domeniul Financiar, 11% în Inginerie și 10% în Transporturi.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...