54% dintre români cred că apa de la robinet este sigură pentru băut și gătit

Peste 60% dintre respondenții unui sondaj din cadrul proiectului „România Durabilă” s-au declarat mulțumiți de parametrii apei potabile din țară.

Cel mai mare procent de nemulțumire (14%) este legat de calitățile organoleptice ale acesteia (gust și miros).

54% dintre respondenți consideră totuși că apa de la robinet este sigură pentru băut și pentru gătit.

Însă, potrivit datelor Institutului Național de Statistică din 2019, doar 61,8% dintre români erau conectați la sistemul public de alimentare cu apă.

România a înregistrat, dintre țările Uniunii Europene, cel mai ridicat procent de populație care nu are nici baie, nici duș, nici o toaletă interioară în gospodărie: 22,4%.

Oamenii sunt mulțumiți de curățenia publică

În ceea ce privește percepția asupra serviciilor de salubrizare, cetățenii sunt mulțumiți de curățenia publică din zona de reședință (aproximativ 70%).

Mai mult decât atât, respondenții cred că deșeurile menajere sunt colectate mai bine decât acum 10 ani (68%).

O doză de inegalitate se remarcă în accesul la servicii publice care au legătură cu apa, pentru persoanele cu condiție socială mai modestă.

60% din respondeți afirmă că persoanele din această categorie au acces mai greu la condiții sanitare și de igienă decente, 61% la sistemul de canalizare, iar 58% dintre respondenți cred că cei cu condiție socială mai modestă au acces mai greu la rețeaua de apă.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...