53% dintre bucureștenii care folosesc servicii de carsharing preferă Spark

53% dintre bucureștenii care aleg carsharing pentru a călători prin oraș preferă Spark, conform unui sondaj al companiei.

Principalele motive pentru care aceștia aleg Spark sunt ușurința cu care găsesc o mașină disponibilă în apropiere, prețul de închiriere mai mic față de alte servicii și simplitatea închirierii.

Aproape 41% dintre respondenții la sondaj spun că găsesc o mașină la o distanță foarte scurtă de mers pe jos, iar alți 49% la câteva sute de metri față de locul unde se află.

39,6% dintre cei care închiriază mașinile electrice Spark preferă Renault Zoe, urmat de BMW i3 (23,5%), Nissan Leaf (22%) și Skoda Citigo (14,8%).

Cel mai adesea, bucureștenii aleg Soark pentru a ajunge la întâlniri cu prietenii sau în locuri în care nu au acces la mijloace de transport în comun sau la diferite evenimente speciale.

29,8% dintre utilizatori consideră că în acest fel economisesc timp, iar alți 24,6% spun că preferă acest mijloc pentru plăcerea de a conduce.

Cine sunt utilizatorii Spark

Pofesioniștii din IT reprezintă peste un sfert dintre utilizatorii serviciului, urmați de ingineri, de profesioniști din domeniul vânzărilor și de angajați în domeniul transporturilor.

Peste 71% dintre utilizatorii frecvenți au sub 34 de ani și aproape 59% sunt angajați full-time, în timp ce 26% au un business propriu.

Aproape 62% dintre cei care folosesc serviciul de mobilitate săptămânal sau chiar zilnic dețin o mașină personală.

De la debutul pandemiei, 32% dintre respondenții la sondaj spun că închirierea unei mașini prin serviciul de carsharing a fost pentru ei cel mai sigur mod de a se deplasa prin oraș, după mașina personală.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...