52% dintre tinerii din România se simt fericiți în orașul în care locuiesc

Peste jumătate dintre tinerii din România (52,83%) se declară foarte fericiți în orașul în care locuiesc. Acesta este rezultatul unui sondaj care și-a propus să afle părerea tinerilor despre orașele lor, realizat de Grupul PONT, ca parte din Programul „Capitala Tineretului din România”.    

Conform sondajului, pe o scală de la 1 la 10, respondenții se simt fericiți atunci când locuiesc într-un oraș deschis (56%) și tânăr (51%). În plus, aproape jumătate dintre ei se declară deschiși către diversitate și au o atitudine pozitivă în ceea ce privește incluziunea socială.

Conceptul de Smart City este îmbrățișat de aproape jumătate dintre tineri, 48% considerând că orașul în care locuiesc îndeplinește acest criteriu și folosește tehnologia pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Un procent mare dintre respondenți, 46%, sunt de părere că orașul lor are un potențial mare de inovație.

Pe de altă parte, sondajul arată că sănătatea și siguranța orașelor au fost identificate de tineri drept puncte sensibile ale orașelor în care locuiesc. Principalul minus se referă la sănătatea orașului, doar 32% considerând că orașul lor este unul sănătos, în timp ce 19% îl percep ca fiind nesănătos. Acest criteriu poate include accesibilitatea la mijloacele de transport public, aerul curat, spațiile verzi, încurajarea evenimentelor sociale. În ceea ce privește siguranța orașelor, 40% dintre tineri au declarat că orașul lor este unul sigur, în timp ce 15% nu se simt în siguranță.

Sondajul „Ce spun tinerii din orașele românești?” a fost derulat în mediul online în perioada 18 aprilie – 25 mai 2018 și s-a adresat tinerilor din toata țara, cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani, iar numărul total de respondenți a fost de 3.787 de persoane.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...