52% dintre companiile mari au departament de securitate cibernetică

Securitatea cibernetică este gestionată de un departament dedicat în jumătate (52%) dintre companiile mari, arată o analiză Kaspersky.

Totuși, doar 20% dintre companiile de acest tip au un centru de operațiuni de securitate intern (SOC) responsabil pentru monitorizarea continuă și pentru a răspunde la incidentele de securitate.

În plus, îmbunătățirea expertizei specialiștilor interni a fost evidențiată ca fiind al doilea cel mai important motiv pentru creșterea bugetului de securitate IT în următorii ani.

Respondenții au fost întrebați dacă companiile lor angajează unități foarte specializate în cadrul unui departament de securitate cibernetică.

În plus față de SOC, 16% au spus că au echipe dedicate de informații privind amenințările și 14% angajează o echipă dedicată de analiză malware.

În ciuda ponderii acestor unități dedicate care pare destul de mică, majoritatea organizațiilor sunt gata să atenueze acest lucru prin alocarea de bugete pentru perfecționarea personalului de securitate IT.

71% din toate companiile se așteaptă ca investițiile lor în IT să crească în următorii trei ani.

Dintre acestea, 41% dintre organizații sunt conduse de dorința de a îmbunătăți expertiza internă a specialiștilor, acesta fiind al doilea motiv cel mai frecvent invocat pentru creșterea bugetului de securitate IT.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...