52% dintre angajați consideră că lucrează mai bine singuri decât în echipă

52% dintre angajați consideră că au rezultate mai bune atunci când lucrează singuri, arată un sondaj realizat pe platforma BestJobs.

Alți 23% nu găsesc nicio diferență între rezultatele obținute individual sau în echipă, în timp ce 25% ar prefera să împartă sarcinile cu colegii.

Abilitatea oamenilor din companii de a conduce echipe în această perioadă de muncă de la distanță a fost supusă unui test dificil.

Astfel, 56% au încercat să își ghideze oamenii către soluții la problemele lor, adresându-le întrebări ajutătoare, în timp ce 28% au preferat să le spună direct ce să facă.

Când vine vorba de coordonarea unui proiect, managerii se simt responsabili să ia ei deciziile, așa cum declară 70% dintre ei, după ce 61% spun că reușesc cu ușurință să ajungă la o direcție comună.

83% se mândresc cu evaluări pozitive din partea colegilor cu privire la abilitățile lor de leadership și project management.

Când vorbesc despre luarea deciziilor, anagajații se consideră team players

În ceea ce privește luarea deciziilor, angajații respondenți se declară adevărați team-players, 60% dintre ei spunând că ar respecta o decizie luată la nivelul echipei.

În plus, tot 60% s-ar oferi să își ajute un coleg chiar și dacă acest lucru nu ar funcționa în favoarea lor.

75% sunt de părere că feedback-ul colegilor este foarte important și de cele mai multe ori, îl cer proactiv. Doar 6% dintre respondenți spun că nu ar ține cont de sfaturi sau păreri privind activitatea lor.

În aceeași măsură, 70% sunt dispuși să ofere îndrumare celorlalți colegi, atunci când e necesar.

Ce abilități au fost accelerate de contextul pandemiei

Angajații români dau dovadă de motivație și se declară entuziasmați să învețe lucruri noi (69%), iar 61% spun că preferă să fie ei cei care mobilizează oamenii.

Mai mult, 77% spun că atunci când încearcă ceva nou, insistă până reușesc, indiferent de efortul necesar, iar 63% consideră că se pot adapta oricărei noi situații neprevăzute.

Schimbările pe plan personal și influența asupra stării emoționale

Toate schimbările din ultimul an s-au reflectat și în viața personală și în starea emoțională a angajaților.

29% dintre cei care au participat la sondaj au spus că starea lor se schimbă rapid de la fericire la tristețe, iar 12% consideră că e imposibil să nu arate când simt stres sau furie.

Pentru 26%, lucrurile care aduc plăcere pe moment sunt atât de importante, încât nu ar fi dispuși să renunțe la ele, chiar dacă efectul pe termen lung este unul nociv.

Plăcerile mici, de moment, contează și pentru alți 37% dintre respondenți, care mărturisesc că cedează ușor impulsurilor de a mânca nesănătos sau de a face cumpărături nenecesare.

Pe plan personal, doar 25% au declarat că se simt fericiți și satisfăcuți cu viața lor din acest moment.

55% consideră că au un scop clar pentru viitorul lor și aproape la fel de mulți (54%) au sentimentul că fac lucruri importante cu viața lor, lucruri care contează.

Cu lecțiile ultimului an făcute, mai mult de jumătate dintre ei aleg să privească partea plină a paharului, iar 62% sunt încrezători că se vor descurca indiferent ce le-ar aduce viitorul. 

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...