All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

marți | 27 octombrie | 2020

51% dintre companii vor utiliza sistemul de lucru hibrid

În următoarele 6-12 luni, peste 51% dintre companii spun că vor utiliza metoda de lucru hibridă, astfel angajații vor avea posibilitatea de a merge la birou dar și de a lucra la distanță, arată un raport Catalyst Solutions.

Doar 14% dintre companiile respondente au luat decizia de a lucra 100% remote iar 19% dintre companii nu au luat încă o decizie privind programul de lucru.

Întrebați despre planurile legate de spațiile de birouri și posibilitatea diminuării lor, 43% dintre organizații încă nu iau în considerare o modificare, 23% dintre acestea iau în calcul reducerea lor iar 8% spun că deja au făcut acest pas.

Peste un sfert dintre companii consideră că spațiile de co-work reprezintă cea mai bună soluție pentru continuarea activității angajaților în afara propriilor sedii de birou.

Ce așteptări au candidații de la angajatorii lor și cum au perceput tranziția către remote work

- PUBLICITATE -

Peste 68% dintre candidați au evaluat experiența de lucru la distanță din ultimele luni ca fiind una pozitivă, dar cei mai mulți (57%) își doresc pentru viitor să lucreze în sistem hibrid, atât de la biroul angajatorului pentru 1-3 zile pe saptămână, cât și de la distanță, în timp ce 32% își doresc să lucreze doar remote.

Studiul „State of Remote Work în România” a fost realizat de Catalyst Solutions în parteneriat cu Impact hub Bucharest.

- PUBLICITATE -