5000 de pachete cu rechizite donate de Carrefour

Carrefour donează 5.000 de pachete cu rechizite pentru copiii care au început grădinița în cele 43 de localități rurale în care se desfășoară programul Fiecare Copil în Grădiniță (FCG).

Astfel, peste 200 de grupe de grădință vor fi dotate cu rechizitele de bază necesare pentru anul școlar 2015 – 2016, iar de ele vor beneficia atât cei 2.400 de copii foarte săraci din programul FCG, cât și colegii lor.

Acțiunea, împreună cu cea de strângere de fonduri la casele de marcat, desfășurată în perioada 1 septembrie – 4 octombrie în hypermarket-urile Carrefour din întreaga țară, face parte din campania de susținere a accesului copiilor defavorizați la grădiniță, implementată de Carrefour România în această toamnă pentru beneficiarii programului Fiecare Copil în Grădiniță.

Totodată, de mâine, 15 septembrie, OvidiuRo dă startul la donațiile prin SMS: susținătorii educației și ai accesului la grădiniță pot dona 2 Euro/lună, trimitand GRĂDI prin sms, la 8844. Donația este recurentă, astfel încât fiecare dintre noi poate ajuta în fiecare lună, un copil sărac sa aiba acces la educatie.

„Materialele de la clasă sunt primul contact al copiilor din program cu o lume nouă, pe care majoritatea o descoperă din păcate doar aici, la grădiniță. Sunt copii care nu au ținut un creion în mână sau nu au văzut o carte până la 3, 4, chiar 5 ani. De aceea este esențial să ne asigurăm că, odată ajunși în clasă, au acces la toate resursele care facilitează învățarea. Mulțumim, Carrefour, pentru suport!” a declarat Maria Gheorghiu, Cofondator OvidiuRo

“Accesul la educație ar trebui să fie pentru toți copiii o șansă egală și nu un privilegiu, dar sărăcia le răpește multora dintre ei acest drept, de aceea prin această donație de rechizite, am dorit să le oferim acestor micuți posibilitatea de a merge la grădiniță. Este uimitoare bucuria pe care o citim pe fețele lor când țin cărțile și creioanele în mână, iar faptul că astăzi, îi putem vedea fericiți și zâmbitori, ne încurajează și ne dă speranța ca o mică schimbare făcută acum în viața acestor copii, poate însemna o diferență enormă în viitorul tinerilor și a societății de mâine.” a declaratAndreea Mihai, Director de Marketing al Carrefour România.

Fiecare Copil în Grădiniță este programul educațional care aduce copiii săraci la grădiniță – primul pas esențial către școală și către un viitor mai bun prin educație. În cadrul programului, OvidiuRo oferă familiilor sărace un stimulent financiar condiționat de prezență, în valoare de 50 ron/lună și asigură, totodată, toate componentele necesare facilitării accesului la educație în cadrul programului – de la materiale necesare, la traininguri sau la dezvoltarea componentei de sănătate și de nutriție pentru comunitățile parte din program.

Acțiunile susținute de Carrefour fac parte din campania de conștientizare cu privire la importanța educației preșcolare – Fără educație, visurile dispar – desfășurată în acestă toamnă de OvidiuRo și partenerii săi și are ca beneficiari copiii săraci din programul Fiecare Copil în Grădiniță . Aflați mai multe despre cum funcționează programul și care este impactul său, după 5 ani de implementare, urmărind o ilustrație animată AICI.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...