5 sfaturi pentru cumpărături inteligente în perioada sărbătorilor

Se apropie perioada Sărbătorilor de iarnă și nu ți-ai pregătit bugetul pentru cumpărături și cadouri? Iată 5 sfaturi practice pentru cumpărături inteligente în această perioadă!

  1. Accesează reducerile de Crăciun

Chiar înainte de perioada Sărbătorilor de iarnă, adică înainte de începutul lunii decembrie, ai ocazia să accesezi oferte promoționale semnificative.

Pentru anumite magazine, reducerile de sărbători se prelungesc până la sfârșitul anului, oferindu-ți destul timp să te gândești la ce produse îți sunt necesare și ce cadouri ai dori să le cumperi celor dragi.

Dacă faci cumpărăturile chiar înainte de perioada Sărbătorilor, salvezi timp, bani și efort pentru achizițiile necesare de Crăciun: alimente, decorațiuni, călătorii etc.

  1. Obține un card de cumpărături

Cardul de cumpărături este un card care îți permite să faci achiziții în perioada Sărbătorilor de iarnă în rate fără dobândă*. Bineînţeles, te poţi bucura de avantajul plăţilor în rate şi în restul anului, în funcţie de nevoile tale. 

Un card de cumpărături optim aduce cu sine parteneriate cu o mulţime de magazine fizice sau online, care în perioada sărbătorilor oferă un număr mai mare de rate, pentru a-ţi uşura grija bugetului la sfârşit de an. 

De exemplu, poți folosi cardul la Carrefour, dacă este magazinul tău preferat de unde îți faci cumpărăturile pentru sărbători.

Îl poți utiliza fie pentru achiziția alimentelor și băuturilor pe care vrei să le pui pe masa de Crăciun, fie pentru diferite produse (electrocasnice, electronice, cosmetică, îmbrăcăminte) de care ai nevoie sau vrei să le faci cadou.

  1. Alege să faci cumpărăturile online

Uneori poți descoperi oferte și promoții interesante pentru aceleași bunuri pe care le găsești într-un magazin fizic, dar care sunt listate la preț întreg. Cumpărăturile online îți salvează timp, efort și chiar motorină/benzină dacă plănuiai să alergi după cadouri cu mașina.

Te gândești că prețul livrării echivalează prețul pentru motorină/benzină? Multe magazine online oferă livrare gratuită pentru comenzile care depășesc o anumită sumă de bani.

Compară produsele pe mai multe website-uri, costul livrării și suma pe care trebuie să o depășești pentru livrare gratuită, iar cumpărăturile în perioada sărbătorilor vor fi mult mai eficiente.

  1. Alege calitatea

Atunci când vrei să cumperi un cadou de Crăciun pentru cineva drag, este mai bine să cumperi ceva semnificativ, de calitate, decât un produs sau un obiect necalitativ. Același sfat se potrivește și în cazul în care vrei să cumperi pentru tine un produs nou.

De exemplu, alege să achiziționezi o geacă de iarnă de calitate, pe care să o folosești pentru o perioadă mai îndelungată, decât o geacă slab calitativă pe care va trebui să o înlocuiești anul viitor.

  1. Setează-ți limita bugetului

Dacă trebuie să cumperi produse și obiecte de Crăciun din venitul tău lunar, pune deoparte o sumă de bani pe care să o folosești doar pentru acest eveniment.

Nu merge la cumpărături cu toate resursele financiare de care dispui, ci doar cu acel buget organizat special. Astfel vei fi mai eficient și nu o să cheltui mai mult decât ți-ai propus.

Fie că vrei să-ți amenajezi interiorul casei în stil de sărbătoare, fie că vrei să cumperi cât mai multe cadouri pentru cei dragi, este important să îți gestionezi eficient resursele financiare și să elimini orice complicații ulterioare.

Dacă nu dispui de un buget lunar care să-ți acopere toate cheltuielile din această perioadă, poți obține oricând un card de cumpărături care să-ți suplimenteze veniturile.

**Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...