5 motive să alegi și tu fațetele dentare

Vă doriți să zâmbiți mai des, dar vă este teamă că dinții nu vă sunt perfecți și albi? Fațetele dentare pot fi soluția unui zâmbet ireproșabil.

Ce sunt acestea, când puteți alege această variantă și care sunt avantajele utilizării lor? Vă oferim răspunsuri la toate aceste întrebări. 

Zâmbetul frumos nu este reprezentativ doar pentru vedete. Stomatologia este ramura medicinei care s-a dezvoltat foarte mult și a identificat soluții variate pentru problemele cu care oamenii se confruntă. Partea estetică nu a fost neglijată, iar inovațiile din domeniul dentar vin în ajutorul tuturor. 

Ce sunt fațetele dentare?

Albul natural al dintelui și frumusețea zâmbetului se pot obține și cu ajutorul fațetelor dentare. Acestea sunt benzi subțiri de ceramică, care se mulează pe suprafața dintelui.

Dantura nu suferă deteriorări, bucățelele fiind lipite cu un adeziv special de suprafața frontală a dintelui. Tipurile de fațete dentare oferă rezistență și protecție îndelungată.

Materialele din care sunt realizate sunt diverse, inovative: porțelan sau ceramică, materiale compozite, nanoceramice sau chiar zirconiu. 

De ce fațete?

1. Zâmbet perfect

Încrederea în propriile forțe poate veni și din alegerea perfecționării danturii. Prin aplicarea fațetelor dentare veți avea nu doar un zâmbet ideal, dar și funcțional. Vizita și sfatul medicului stomatolog sunt importante pentru o atentă planificare a întregii proceduri și pentru identificarea celui mai bun tip de fațete dentare, potrivite necesităților fiecărei persoane în parte. 

2. Aspect natural 

Peliculele fine albe, cu aspect natural, vor păstra culoarea pentru care optați tot timpul, cu mențiunea că trebuie respectate regulile de igienă și de întreținere, conform indicațiilor specialistului. 

3. Rezistență și durabilitate

Dantura acoperită cu fațete dentare prezintă în timp rezistență, iar dacă sunt respectate instrucțiunile stomatologului, vă puteți bucura de frumusețea și utilitatea lor zeci de ani. 

4. Fără efecte secundare

Procedura stomatologică de aplicare a fațetelor peste dinți nu este dureroasă, nu necesită recuperare după intervenție și nici nu presupune efecte secundare. Deși se schimbă forma dintelui prin așezarea fațetelor dentare, procedura nu este de lungă durată.

5. Costuri amortizate pe termen lung

Dacă analizați cu atenție opțiunile în privința sănătății danturii, fațetele dentare pot fi o soluție scumpă la care puteți apela, dacă aspectul fizic este extrem de important. 

Evident și materialele din care sunt realizate variază ca preț, dar discuția cu medicul stomatolog care va face procedura va risipi toate nelămuririle.

Pentru această procedură medicală se acordă garanție, care poate fi diferită de la un cabinet la altul. 

Când pot fi folosite?

Micuțele “bijuterii” pot fi folosite ca soluție practică și elegantă pentru a îndrepta o dantură nealiniată, cu o poziție inestetică a dinților. 

Dacă dinții prezintă urme de pătare, decolorare sau chiar fisuri, fațetele pot de asemenea masca foarte bine acest lucru. 

Atenție însă, există însă și contraindicații pentru utilizarea fațetelor dentare, de aceea consultația este extrem de importantă. 

Fațetele dentare sunt amplasate pe suprafața dinților doar când aceștia sunt în parametri optimi, uneori fiind nevoie de intervenții și tratament stomatologic înainte de aplicarea pe dinți a micilor opere de artă. 

Soluțiile moderne la care apelează astăzi medicina stomatologică pot oferi o previzualizare digitală a viitorului zâmbet, înainte de începerea lucrării. Intervenția estetică este personalizată și după procedură se oferă în cele mai multe cazuri întreținere și sfaturi individualizate, în concordanță cu nevoile identificate de specialist pentru fiecare situație. 

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...