5 Motive pentru care merită să iei în calcul o vacanță pe litoral în anul ce urmează

O vacanță pe litoral este unul din cele mai inspirate planuri de concediu. Nimeni nu poate contesta faptul că unul din cele mai mari beneficii ale unei astfel de vacanțe este posibilitatea de relaxare într-un loc nu foarte departe de casă. În plus, plaja este una din puținele destinații unde fiecare membru al familiei poate găsi modalități de distracție pe gustul său. Doar aici amatorii de aventură își pot satisface pofta de adrenalină fără să se depărteze la mai mult de câteva zeci de metri de rudele lor mai leneșe, care nu-și doresc altceva decât să stea tolănite toată ziua pe nisim, la soare. Ți-am făcut poftă de mers la mare? Atunci iată încă cinci motive pentru care ar trebui să te apuci serios de pe acum să-ți faci planuri pentru vacanța pentru anul viitor.

De ce să-ți petreci vacanța pe litoral anul viitor?

#1 Distracție pe cinste, cheltuială puțină

Chiar dacă biletele de avion nu costă o avere, este totuși destul de costisitor să-ți petreci vacanța în străinătate, mai ales când vrei să pleci cu toată familia. În primul rând, fără o mașină la dispoziție, odată ajuns la destinație nu te vei putea plimba în voie acolo unde îți dorești, iar vehiculele de închiriat sunt în general destul de costisitoare. În plus, tentația este mare când ești peste hotare, iar banii par să-ți scape printre degete în fiecare magazin de suveniruri sau butic căruia îi calci pragul pentru că atunci când mintea ta este setată pe modul de vacanță, orice nimic pare mai atractiv.

#2 Garanția că îți vei putea duce planul la bun sfârșit

Nimeni nu își dorește acest lucru, dar în calitate de turiști responsabili trebuie să ne gândim și la posibilitatea ca anul viitor să nu difere cu mult față de acesta, iar restricțiile de călătorie să se aplice în continuare ca și până acum. Chiar dacă îți rezervi totul din timp și îți faci o asigurare de călătorie, există șanse ca în cazul anulării vacanței planificate să dureze o vreme până ce vei putea să-ți recuperezi banii. Pe de altă parte, în propria țară și depinzând mai puțin de călătoria cu avionul sau necesitatea respectării anumitor condiții în ceea ce privește trecerea granițelor, pe litoralul românesc ai garanția că îți vei putea petrece concediul în tihnă, mai ales dacă alegi o perioadă în plină vară, când situația infectărilor a fost mai puțin drastică, ca și anul acesta.

#3 Prospectul de a nu te întoarce deja obosit din vacanță

Ai fost vreodată în concediu și la întoarcerea acasă te-ai simțit mai obosit decât la plecare? Este minunat să mergi într-un loc cu totul și cu totul nou, să schimbi complet atmosfera și să petreci acolo câteva zile sau chiar săptămâni experimentând lucruri pe care probabil nu le poți face acasă. Dar dacă destinația respectivă este foarte departe și la întoarcere trebuie să-ți petreci timpul prin vămi și aeroporturi, efectul vacanței dispare instant, iar oboseala se instalează înainte de a reuși măcar să despachetezi. Pe de altă parte, din orice punct al țării, o călătorie până pe litoralul românesc nu durează mai mult de o zi, iar circulând pe o rută familiară, oboseala de la întoarcere nu-și mai face simțită prezența.

#4 Posibilitatea de a rezerva din timp și a profita de oferte

Pe litoralul românesc, hotelierii și alți proprietari de unități de cazare se întrec deja în oferte pentru anul viitor. Cu toate că până la deschiderea următorului sezon estival mai este mai bine de jumătate de an, oferte timpurii există deja cu duiumul, iar un turist cu poftă de vacanță și ceva resurse financiare rămase după sărbători poate profita din plin de ele cheltuind mai puțin și beneficiind de servicii de mai bună calitate! Dar înainte de a face o rezervare fermă însă, recomandăm o verificare detaliată a hotelului de interes pe platforma CazarePeLitoral.ro unde sunt listate câteva sute de hoteluri despre care poți afla cele mai importante informații.

#5 Nenumărate beneficii pentru sănătate

Nu în ultimul rând, merită să menționăm ca avantaj al petrecerii unui sejur pe litoral și beneficiile pe care efectele aerului și apei de la mare le au pentru sănătate. Sarea face minuni pentru sistemul respirator, iar soarele ajută la fixarea vitaminei D în oase. Iar acestea sunt doar două din darurile mării pentru organismul uman. Pe celelalte cu siguranță le constați și singur după felul cum te simți după doar câteva zile petrecute la mare.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...