5 motive pentru care ar trebui să iei suplimente naturiste

De multe ori, alimentele pe care le consumăm nu reușesc să asigure aportul optim de vitamine, minerale și alți nutrienți necesari derulării proceselor metabolice din organism.

Acest lucru se întâmplă fie din cauza unei alimentații mai puțin sănătoase, fie pentru că alimentele conțin cantități mai mici de nutrienți decât ar avea nevoie organismul nostru.

Astfel pot apărea carențe, iar dacă echilibrul nutrițional nu este restabilit, se poate ajunge la apariția unor probleme de sănătate.

Suplimentele naturiste au un rol important în restabilirea și păstrarea acestui echilibru, iar în cele ce urmează îți vom dezvălui și alte aspecte pozitive legate de acestea.

Nu conțin substanțe chimice

Fiind vorba de produse naturiste, e de la sine înțeles faptul că sunt create doar pe bază de ingrediente naturale, iar în compoziția lor nu vei găsi niciun fel de substanță chimică.

Producătorii de suplimente naturiste folosesc doar extracte din plante, pe care le combină în cantități optime pentru a asigura aportul necesar de vitamine și minerale.

Astfel, riscul unor intoxicații sau reacții alergice datorate compușilor chimici este eliminat, însă acest lucru nu înseamnă că poți consuma suplimente naturiste fără măsură.

Nu doar carențele nutriționale sunt nocive, ci și excesul de vitamine și minerale, care duce, de asemenea, la dereglări ale metabolismului.

Te ajută să faci față la efort

Dacă faci sport sau desfășori o altă activitate care presupune efort intens, organismul tău va avea nevoie de mai mulți nutrienți decât în cazul în care duci o viață sedentară.

Cu cât efortul este mai intens și de mai lungă durată, cu atât crește nevoia de substanțe nutritive, iar de multe ori aceasta nu poate fi satisfăcută doar prin alimentație.

De aceea, pe plângă o dietă adecvată, este recomandat să apelezi și la suplimente naturiste, pentru a completa nevoile nutriționale ale organismului. În acest mod, va crește rezistența la efort, iar performanțele tale se vor îmbunătăți.

Compensează malabsorbția

Odată cu înaintarea în vârstă, capacitatea organismului de absorbi nutrienții necesari scade, iar această problemă este denumită în termeni medicali „malabsorbție”.

Practic, o dietă normală nu mai este suficientă pentru a asigura necesarul de  nutrienți, iar în astfel de situații, administrarea de suplimente alimentare este soluția cea mai potrivită.

Majoritatea vârstnicilor iau diferite medicamente pentru afecțiunile de care suferă, iar din acest motiv se recomandă suplimente naturiste, datorită ingredientelor sută la sută naturale. În acest mod, organismul este protejat, pentru că nu se încarcă suplimentar cu substanțe chimice.

Întăresc imunitatea

Sistemul imunitar reprezintă scutul organismului împotriva agenților patogeni, iar buna sa funcționare depinde în cea mai mare măsură de nutrienții asimilați din alimentație. Când aceștia sunt insuficienți, sistemul imunitar slăbește, iar organismul devine vulnerabil în fața virusurilor și bacteriilor. 

De aceea este recomandat consumul de suplimente alimentare, mai ales în perioada premergătoare sezonului rece, atunci când se întețește circulația virusurilor gripale și a celor care provoacă răceala. Astfel, se previne apariția acestor boli, iar în cazul în care ai reușit să te alegi cu o viroză respiratorie, suplimentele naturiste te ajută să treci mult mai ușor prin boală.

Te ajută să te concentrezi

Funcționarea optimă a creierului este, la rândul său, în strânsă dependență de aportul de nutrienți pe care îi asigurăm prin alimentație.

Dificultățile de concentrare sau slăbirea memoriei sunt primele probleme ce apar când creierul este afectat de carențele nutriționale, iar soluția o reprezintă tot suplimentele naturiste.

Totodată, acestea mențin sănătatea sistemului nervos și încetinesc procesele degenerative, prevenind sau întârziind apariția unor boli specifice vârstei a treia, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

Poți găsi o mare varietate de suplimente naturiste în gama de produse online de la DVR Pharm, însă ține cont că acestea nu trebuie să înlocuiască o alimentație sănătoasă, ci doar să o completeze. În consecință, dacă vrei să iei astfel de suplimente, consultă mai întâi un medic pentru a vedea care sunt produsele de care ai avea nevoie și nu pierde din vedere alimentația, axată în special pe fructe, legume și carne slabă.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...