5 modalitati in care un serviciu web hosting de incredere iti poate schimba afacerea

Daca doriti sa va dezvoltati afacerea este recomandat (a se citi obligatoriu) sa fiti prezenti in mediul online. Aceasta inseamna ca trebuie sa aveti un website iar alegerea unei solutii de gazduire web este esentiala pentru dezvoltarea afacerii dvs. si in final, pentru succesul acesteia.

Există diferite tipuri de servicii de găzduire web disponibile pe piață, fiecare având propriul set de beneficii și dezavantaje. Variantele cele mai comune includ shared hosting,  serverele dedicate și serverele VPS. Alegerea celui mai potrivit serviciul de gazduire web pentru dvs. este esențiala  pentru afacerea dvs.

1. Simplificati-va afacerea online

Daca sunteti detinatorul unei afaceri mici sau sunteti doar un profesionist pe cont propriu care doreste sa isi dezvolte prezenta online, un website va face minuni pentru dvs. Cu toate acestea, multitudinea de furnizori de soluții de găzduire web și tipurile diverse de servicii de web hosting pe care le oferă pot fi atât confuze cât și copleșitoare.

Dacă nu detineti bugetul și expertiza tehnică, cea mai bună modalitate de a intra în lumea gazduirii web este prin intermediul pachetului de găzduire tip shared hosting. In general, proprietarii de website-uri aleg aceasta solutie fiind accesibila ca pret si suficienta ca resurse pentru majoritatea websiturilor de prezentare sau a magazinelor online de mici dimensiuni.

Solutiile de gazduire shared sunt ideale pentru început, deoarece sunt cele mai accesibile opțiuni disponibile. În plus, furnizorii de gazduire web gestionează toate aspectele tehnice, de la gestionarea infrastructurii, actualizări de securitate și întreținere. Tot ce trebuie să faceți este să vă concentrați pe brandul dvs., respectiv pe atragerea traficului și gestionarea conținutului.

2. Imbunatatiti securitatea si performanta website-urilor dvs.

Pe măsură ce website-ul dvs. va atrage mai mult trafic, găzduirea pe un server tip shared va deveni mai puțin benefică pentru afacerea dvs. Unul dintre dezavantajele găzduirii tip shared  este faptul că performanța și securitatea pot fi compromise atunci când există prea multe website-uri pe același server.

Statistici recente releva faptul ca, in unele medii de gazduire tip shared, exista 3.000 website-uri gazduite pe un singur server. Iar acestea concureaza constant pentru resurse. O astfel de configurare încetinește performanța, influențează negativ disponibilitatea și pune în pericol securitatea website-ului, fișierelor și vizitatorilor.

Pentru a îmbunătăți performanța și securitatea site-urilor dvs., puteți alege o solutie de găzduire web superioara, cum ar fi un server VPS sau un server dedicat cu storage SSD.

Mai multe studii de caz privind viteza de încărcare a website-ului au relevat faptul că 78% dintre persoanele care achizitioneaza produse online sunt nemulțumite de timpul de încărcare a unui site web, declarand că sunt mai puțin dispusi să cumpere din nou de pe website-ul respectiv.

3. Mai multe vanzari

Disponibilitatea website-ului online este considerata ca fiind unul dintre standardele pentru fiabilitatea și încrederea in companiile care vând produse și servicii online.
Acelasi raport de statistici privind gazduirea web a preconizat ca aproximativ 1,92 miliarde de oameni din intreaga lume au cumparat produse sau servicii online in cursul anului trecut. Este important să alegeți o solutie de găzduire web care va fi reusi să vă gestioneze traficul și să vă îndeplinească cerințele de performanță.

De remarcat este si faptul ca 87% dintre consumatori efectueaza cautari de produse online inainte de a lua o decizie de achizitie, potrivit unui studiu din 2018 privind cumparaturile online intreprins de Salesforce si Publicis Sapient. Un salt imens, comparativ cu 71% in 2017. Detinerea unui website vă crește mult vizibilitatea, ajutând clienții sa va gaseasca afacerea pe tărâmul digital. Imaginați-vă oportunitățile pe care le veți rata, deoarece clienții dvs. nu vă pot gasi compania online.

4. Reducerea cheltuielilor operationale

Aveți opțiunea de a crea propria infrastructura de gazduire web chiar de la început și puteti avea un control total asupra activităților legate de gazduirea web. Totuși, aceasta ar fi o opțiune costisitoare deoarece implică investiții în dispozitive de rețea, servere si centrul de date.

Va trebui să vă ocupați de întreținerea infrastructurii dvs., ceea ce înseamnă angajarea administratorilor de rețea și a programatorilor pentru administrarea website-urilor. Va trebui sa investiti in securitate, atât pentru protectia echipamentelor, cât și pentru personal.

Un studiu intreprins in 2018 privind gazduirea administrata de furnizor vs hostingul DIY, arata ca poate exista o crestere de costuri  de pana la 100% in cazul gazduirii DYI pentru companiile mari. In cazul companiilor mici costurile cu o astfel de infrastructura pot fi imposibil de acoperit si in general nu sunt justificate.

5. Cunoasteti-va mai bine vizitatorii

Site-urile web sunt instrumente utile pentru construirea mărcii dvs., creșterea vizibilității online, stimularea strategiilor de marketing și cresterea vânzărilor. Statisticile va pot ajuta sa urmariti traficul, sursele acestuia, datele demografice bazate pe anumiti parametri (geografic, dispozitive utilizate, timpul petrecut pe website), paginile de iesire, continutul sau produsele vizualizate.

Un website va ajuta sa colectati date cu privire la vizitatorii dvs., date pe care le puteti apoi gestiona și analiza pentru a obține informații esențiale despre afacerea dvs., vă oferă o vedere clară a vizitatorilor dvs. Înarmat cu astfel de cunoștințe și informații, puteți efectua modificările necesare website-ului dvs., vă puteți îmbunătăți strategiile și practicile de afaceri pentru a atrage mai mult trafic și a transforma cu succes acești vizitatori în clienți fideli plătitori.

Schimbati planul de hosting pe masura ce progresati!

Numeroasele avantaje ale unei solutii de web hosting pentru afacerea dvs. sunt un indiciu clar ca aveti nevoie de una. Pe langa avantajul evident de a avea propriul site web, alegerea unui serviciu de webhosting va scutește de toate problemele care vin odata cu găzduirea propriei infrastructuri. După cum am discutat mai sus, unele dintre cele mai importante moduri prin care o soluție de găzduire web poate transforma afacerea dvs. sunt ajutandu-va să vă construiți o prezență online, să îmbunătățiți securitatea și performanța website-ului, să creșteți vânzările, să reduceti costurile operaționale și să înțelegeți mai bine clienții.

Cu toate acestea, nu exista o solutie universala, ceea ce functioneaza pentru o afacere este posibil sa nu functioneze pentru o alta.

Alegerea unui serviciu de web hosting se face in conformitate cu cerintele si bugetul dvs. Toate planurile de hosting au avantajele si dezavantajele lor si  este foarte important sa alegeti pachetul potrivit afacerii dvs.

Pe masura ce afacerea dvs. progreseaza, necesitatile dvs. se vor schimba si extinde. Ar trebui să luați în considerare scalabilitatea și flexibilitatea pentru a trece la solutii de gazduire  web mai bune pentru a vă asigura că cerințele dvs. pot fi indeplinite. Cu un partener de web hosting de încredere va veti putea expune produsele și serviciile catre mai multi clienți potențiali.

Odata cu dezvoltarea afacerii, este prudent să vă actualizați și pachetul de găzduire. Migrarea de la o platformă de găzduire tip shared la o soluție premium precum hostingul dedicat sau un server VPS ar trebui să fie o parte a planului dvs. de web hosting pe termen lung.

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...