5 materiale sustenabile și eficiente pentru amenajări în HoReCa, în 2022

Sustenabilitatea susține reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător și a devenit un interes general pentru toate industriile, inclusiv HoReCa. Oamenii apreciază acest concept care înseamnă chiar mai mult decât grija față de natură. Investițiile în amenajări sustenabile sunt performante din punct de vedere financiar pe termen lung, pentru că vor implica puține cheltuieli ulterioare.

Iată care sunt 5 materiale sustenabile și eficiente pentru amenajări în HoReCa, în 2022:

Sisteme de iluminat LED

Tehnologia LED a revoluționat iluminatul și, pe lângă eficiența energetică, aceste sisteme mai au și alte avantaje. Este suficient să avem în vedere că durata de viață a unui bec cu incandescență este de 1.000 de ore, pe când a unei diode luminiscente LED este de cel puțin 50.000 de ore. Prin urmare, o investiție în astfel de sisteme în hoteluri, restaurante și alte locații de tip HoReCa va fi pe deplin justificată, pentru că vor funcționa fără intervenții între 6 și 12 ani, ceea ce înseamnă o economie mare de bani. Pe lângă aceste două mari avantaje, aceste sisteme mai au un atu major în ceea ce privește designul, ele putând fi configurate în funcție de dorința și specificul beneficiarului.

Lemn

Lemnul este o resursă sustenabilă, dacă recoltarea lui este realizată corespunzător, ținându-se cont de prezervarea sănătății pădurii, menținerea resurselor, a biodiversității și a ecosistemului. Este un material cu performanțe excepționale și o estetică foarte greu de egalat. Mobilierul și podelele din lemn în HoReCa înseamnă calitate, iar clientul va aprecia asta.

Metal

Metalele sunt ideale pentru amenajările sustenabile. Au o durată de viață practic nelimitată și un potențial de reciclare nelimitat, potrivit unui studiu publicat de ResearchGate. În industria HoReCa poate avea mai multe aplicații, iar în ultimii ani a început să fie tot mai mult utilizat și în realizarea anumitor elemente de mobilier.

Țesături organice

Țesăturile organice sunt fabricate prin sisteme ecologice, fără organisme modificate genetic. De asemenea, țesăturile organice nu conțin substanțe chimice nocive, ceea ce face ca impactul asupra mediului să fie minim. De asemenea, țesăturile organice sunt alternative mai durabile la materialele sintetice și o opțiune mai bună și mai confortabilă pentru industria de ospitalitate.

Obiecte reciclate

Reciclarea oferă o a doua viață unui obiect, fie că vorbim de mobilier, piese de decor, vase și chiar covoare. Trăim într-o perioadă în care curentul vintage este foarte la modă, iar amenajările din industria HoReCa având accente vintage, care să includă obiecte reciclate sau restaurate, sunt extrem de apreciate.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...