5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi încălţăminte pentru bebeluşi

Copilul tău este pregătit pentru prima perechi de pantofi? Pentru a te asigura că primii săi paşi nu încep în mod greşit, iată ce trebuie să ştii pentru a alege perechea care să se potrivească cel mai bine pentru plimbări (şi alergare, sărituri, căţărare şi relaxare) atât acum cât şi pe viitor.

Cum găseşti cea mai bună încălţăminte bebeluşi

Conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP), cel mai bine este să laşi picioarele în curs de dezvoltare ale bebeluşului să meargă cât mai mult goale. Acest lucru le oferă spaţiu suficient pentru a creşte şi, atunci când încep să meargă, îşi consolidează gleznele şi picioarele. Bebeluşul tău are nevoie într-adevăr de prima sa pereche de pantofi atunci când începe să meargă, pentru a fi protejat de dureri şi de infecţii (deşi o pereche de pantofi drăguţi potriviţi pentru ocazii speciale este, bineînţeles, acceptat). 

Atunci când vrei să cumperi încălţăminte bebeluşi ar trebui să ţii cont de următoarele aspecte:

Potrivire

Copilul tău nu va putea să-ţi spună dacă pantofii sunt prea mici sau prea mari, dacă sunt largi şi dacă îl strâng ceea ce înseamnă că va trebui să îi verifici cu atenţie. Poţi încerca să ţii copilul în picioare şi să verifici prin atingere dacă piciorul stă  bine în pantofi.

Testul de lungime

Vezi dacă poţi apăsa degetul mare între cel mai mare deget de la picior al copilului şi capătul pantofului. Aproximativ o jumătate de centimetru de spaţiu îi va oferi copilului tău suficient spaţiu, şi nu îl va face să îşi ţină degetele foarte strânse aşa cum se întâmplă în cazul pantofilor pentru copii prea mici.

Testul de lăţime

În punctul cel mai lat al încălţămintei, verifica dacă poţi prinde  un pic de material între degete. Dacă prinzi prea mult pantoful este prea larg, dacă prinzi prea puţin sau deloc pantoful este prea strâmt.

Testul călcâiului

Verifică spatele pantofului prin introducerea încălţătorului între pantof şi călcâiul copilului. Ar trebui să se potrivească perfect.

Alegerea unor pantofi uşori

Copiii care abia acum învăţa să meargă se simt cel mai bine în picioarele goale, iar un pantof greu poate face primii paşi cu atât mai dificili – aşa că rămâi la încălţăminte respirabilă, uşoară din piele, ţesătura sau pânza care seamănă cu mersul desculţ.

Flexibilitatea pantofilor pentru copii

AAP avertizează că încălţămintea prea rigidă poate provoca deformarea piciorului, slăbiciune şi pierderea mobilităţii. Aşadar, asiguraţi-vă că pantofii bebeluşului sunt flexibili: ar trebui să fiţi capabili să îi îndoiţi şi să îi răsuciţi în toate direcţiile. Şi ar trebui să poţi simţi întotdeauna degetele de la picioare ale bebeluşului chiar prin piele.

Tălpi, umplutură şi închideri sigure

Pentru pantofii de mers, tălpile din cauciuc sau piele, concepute pentru a face aderenta cu pământul, vor oferi copilului tău mai multă tracţiune în timp ce începe să facă aceşti primi pasi trepidanţi. Căptuşirea pe părţile laterale, tocurile şi tălpile pantofilor pentru bebeluşi te asigura că sunt confortabili. Şi şireturile, velcroul sau capsele îţi permit să ajustezi dimensiunea astfel încât să se potrivească – şi să rămână pe picioare  mai bine.

Fără caracteristici corective

Bebeluşii nu au nevoie de sprijin pentru glezna – acei muşchi au nevoie de loc pentru a se dezvolta şi consolida pe cont propriu. De asemenea, AAP adăugă faptul că inserţiile, arcadele speciale şi alte caracteristici corective menite să „sprijine” picioarele nu sunt o idee bună, deoarece nu s-au dovedit că ajută copilul dacă acesta nu are probleme în realitate.

Preţ rezonabil

Primii pantofi de mers pentru bebeluşi ar trebui să fie construiţi din materiale de calitate, dar reţineţi că nu trebuie să dureze pentru totdeauna – la urma urmei, micuţul  îi va schimba la fiecare trei luni. Nu te lasă încurajat de preţuri mari pentru a  crede că aceştia sunt mai buni; o pereche la un preţ rezonabil se va potrivi la fel de bine ca şi una costisitoare.

Sfaturi despre cumpărarea pantofilor pentru bebeluşi

Eşti gata să te îndrepţi către magazinul de încălţăminte şi să alegi o pereche de pantofi? Iată cum să ai o călătorie de succes atunci când iei şi copilul cu tine:

Cumpără din apropiere sau online

În timp ce cu siguranţă poţi găsi o pereche decenţa de încălţăminte pentru bebeluşi la magazinul preferat, poţi decide în schimb să te îndrepţi către un magazin profesionist, care ştie să măsoare corect picioarele copiilor. De asemenea, poţi opta şi pentru varianta în care copilul va primi pantofi din magazinele online unde ai exact dimensiunile pantofilor.

Planificaţi-vă ieşirea după masă sau gustare şi după un pui de somn, de preferinţă când nu este foarte aglomerat (dimineaţa târziu sunt bune; evită să ieşi după programul de şcoală al elevilor atunci când părinţii sunt toţi pe strada alături de copii). Ia cu tine jucăria preferată a copilului pentru că acesta să nu se plictisească.

Încercaţi să mergeţi să cumpăraţi pantofi cu acelaşi tip de şosete cu care copilul va merge. Optează pentru o pereche respirabilă de bumbac, şosete întinse care pot distruge umezeală. Nu ar trebui să restricţioneze piciorul, dar nici nu ar trebui să se strângă sau să se ridice.

Verifică-i picioarele şi urmăreşte-l cum merge. Când îi scoţi pantofii şi şosetele, caută semne roşii – ceea ce înseamnă o potrivire incomodă. Dacă micuţul tău merge deja, pune-l să facă câţiva paşi pentru tine. Strânge degetele de la picioare? Călcâiele alunecă în sus şi în jos? Căută orice semne care indică o potrivire greşită şi încearcă altă pereche de pantofi.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...