5 idei pentru a-ți decora gradina cu bani puțini

Decorarea grădinii, mai ales, în ton cu cerințele moderne, necesită multă implicare și asumare. Pe lângă aceasta, mai ai nevoie de timp, dar și de bani, iar sumele pot fi, uneori, considerabile.

Pare greu de crezut, însă există și soluții mai puțin costisitoare, care îți vor permite să îți amenajezi grădina repede, fără prea multe bătăi de cap. Iată 5 idei de amenajare pe care trebuie să le încerci!

1. Folosește panouri gard pentru decorare

Gardul rustic, vopsit în culori vesele, deschise are un veritabil efect decorativ în grădini. Dacă vrei și tu un astfel de efect, folosește panouri gard pentru a delimita anumite zone sau pentru a înfrumuseța grădina. Realizat din lemn tratat, acest tip de panouri este foarte rezistent, așa că poate fi păstrat pe toată durata anului. Un alt avantaj major al acestui tip de gard este acela că elementele pot fi redimensionate în funcție de nevoile fiecărui beneficiar, ele fiind, de fapt, livrate sub formă de elemente ce se pot îmbina direct, la fața locului.

2. Caută decorațiuni moderne

La mare modă, în ultima perioadă, sunt decorațiunile de grădină. Piticii, broscuțele sau orice alt personaj se pot transforma cu ușurință în elemente decorative. În plus, unele decorațiuni permit folosirea decorațiunilor și ca ghivece, sporind, astfel, aspectul estetic. Unele decorațiuni sunt dotate și cu lămpi solare, care vor acumula energia solară și o vor converti în lumină, seara. Lămpile se vor aprinde atunci când senzorul nu mai este luminat, așa că grădina ta va arăta minunat pe timp de seară. Prețul decorațiunilor nu este unul mare și depinde de modelul ales. 

3. Pune plante agățătoare

În funcție de dimensiunea sa, poți pune în grădină plante agățătoare care să te ajute să decorezi într-un mod delicat, cât mai apropiat de natură. Într-o grădină, verdele este esențial, iar plantele pitice s-ar putea să nu fie suficiente. Poți crea un spațiu verde cu ajutorul plantelor agățătoare pe care le poți orienta după bunul plac: pe ziduri, pe mânerele unui balansoar sau pe suporți speciali din fier forjat

4. Jocul de culori, de mare ajutor

Florile sunt o modalitate excelentă de a decora întrucât coloritul lor creează un mediu aparte, natural și feeric. Lalele, crinii, narcisele sau bujorii sunt flori de un colorit excepțional, iar parfumul lor te va îmbia să petreci cât mai mult timp în grădina ta. Așa cum este normal, va trebui să te ocupi îndeaproape de florile tale, fiindcă vor avea nevoie de apă și soare, dar și de multă curățenie în jur (fără buruieni sau alte plante dăunătoare). 

5. Nu uita de gazon 

Soluție elegantă de amenajare a grădinii, gazonul poate fi instalat prin două metode. Pe de o parte, prin însămânțare, iar pe de alta, prin instalarea sa pe pământ, în fâșii preplantate. Dacă optezi pentru a doua variantă, așază fâșiile de gazon pe pământ pentru a facilita prinderea rădăcinilor. Mai apoi, trebuie să ai grijă să-l uzi, folosind, dacă e posibil, sistemele de irigare pentru grădină. Gazonul este, oarecum, sensibil la trafic, astfel încât se recomandă ca nivelul de circulare să fie cât mai redus în primă fază, cel puțin până la înrădăcinarea gazonului.

E nevoie de multă dedicare pentru a avea grijă de grădina ta, însă, în final, roadele nu vor întârzia să apară. Iată așadar câteva idei de decorare, cât se poate de simple, dar care aduc multă frumusețe chiar și cu bani puțini. 

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...