5 deserturi deosebite inspirate din filme

Ce poate fi mai plăcut dupa o zi de muncă decât să te uiți la un film, în timp ce savurezi un desert fin?

Deserturile ne fac viața mai plăcută și ne îmbunătățesc experiența de telespectatori, dar uneori se și inspiră din filme.

Pe cât de variate sunt filmele pe care le vizionăm, pe atât de diverse sunt și rețetele sau ideile de deserturi pe care le putem împrumuta din ele.

Când ne uităm la filme de animație, drame, comedii sau chiar producții horror, putem găsi noi idei pentru prajituri delicioase. Descoperă în continuare 5 deserturi inspirate din filme, care îți vor lasă gura apa.

Brioșe Princess Leia

Lista personajelor feminine care au marcat cinematografia este lungă, însă Prințesa Leia, din îndrăgita serie Războiul Stelelor, se distinge și astăzi.

Carrie Fisher, actrița care a jucat acest rol, a inspirat păpuși, decoruri casnice, dar și produse culinare.

Brioșele Princess Leia au mare succes printre fanii seriei, dar și printre copii și iubitori de deserturi creative.

Ai nevoie de niște brioșe obișnuite, pe care pui frișcă, apoi bombonele pe post de gură și ochi. Părul îl faci din cremă de ciocolată așezată deasupra și din doi biscuiți cu ciocolată puși pe laterale.

Plăcintă cu agrișe

Albă ca Zăpada și cei șapte pitici a rămas un film de referință chiar și la zeci de ani de la apariție.

Filmul, realizat de studioul Disney în 1937, a adus în atenție această plăcintă coaptă în formă rotundă, după modelul celei tradiționale americane, cu mere. Albă ca Zăpada o gătește pentru pitici, iar aceștia sunt încântați de gustul ei.

Ingredientele necesare pentru această plăcintă răcoritoare sunt făina, ouăle, untul, coaja de lămâie, zahărul și sarea.   

Conuri cu lămâie

Un alt film de animație de succes realizat de Disney a inspirat acest desert gustos. Este vorba de Monster Inc., o producție care îmblânzește monștrii imaginari de care copiii se sperie.

Unul dintre protagoniști îndrăgește un desert realizat din conuri umplute cu cremă de lămâie. Pasionații de deserturi au văzut în imaginile amuzante o sursă de inspirație, astfel că desertul imaginat de desenatori a devenit o realitate.

Conurile se fac din gheață și se umplu cu un amestec de suc de lămâie, sirop de porumb, apă, zahăr și colorant galben. Rezultatul este un desert dulce și răcoritor, ideal pentru o zi caniculară de vară. 

Mere în caramel

În clasicul film științifico-fantastic E.T. extraterestrul, băiatul care îl descoperă pe vizitatorul din cer îl atrage cu o bomboană la el acasă.

Merele în caramel au un aspect din altă lume, datorită decorului inedit, format din bombonele colorate.

Mărul este introdus în caramel, apoi acoperit cu bomboane în partea de jos și cu cremă de ciocolată neagră și albă în partea de sus. Acest desert nu doar arată fantastic, dar este și deosebit de gustos. 

Ciocolată înghețată

Frozen a inspirat o rețetă de ciocolată lichidă care se îngheață pentru a avea un aspect fascinant. Pentru a o prepara, este nevoie de zahăr, colorant albastru, lapte și chipsuri de ciocolată albă.

Pentru un efect vizual, dar și gustativ, se adaugă o lingură de frișcă deasupra, înainte de servire.

Ciocolata înghețată este perfectă în zilele de vară, când aducem copiii împreună sau invităm prieteni.

Când vrei să savurezi un desert creativ, poți încerca unul dintre cele 5 pe care ți le-am prezentat.

Dulciurile ne ajută să ne îmbunătățim starea mentală, când le consumăm cu moderație.

Găsești deserturi bune la restaurante din multe orașe, printre care și Brăila. Comandă la https://www.foodpanda.ro/city/braila o prăjitură delicioasă și ți se va livra în cel mai scurt timp la adresa indicată.  

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...